Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Au început pregătirile pentru 1 Decembrie, în Alba Iulia. Cum se va desfășura anul acesta Ziua Națională a României

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pregătirile pentru Ziua Națională a României sunt pe ultima sută de metri la Alba Iulia, iar orașul începe să îmbrace haine de sărbătoare.

Un drapel imens de peste 14 metri a fost arborat de alpiniști pe fațada Catedralei Încoronării. Față de anul trecut, când orașul a fost în carantină, acum autoritățile pregătesc o paradă cu 400 de ostași, tehnică militară și aeriană.

La Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, pregătirile pentru 1 Decembrie sunt în toi.

10 salvatori montani și alpiniști au arborat steagul pe fațada catedralei ca să poată fi admirat de toți cei ce ajung în cetate.

De 1 decembrie, de la ora 15.00, 400 de militari vor defila pe bulevardul de lângă Parcul Unirii, spre bucuria celor care vor asista la paradă. Sunt așteptate și momentele în care avioane MIG21 Lancer și elicopetere IAR 330 vor survola cerul. Din program lipsește însă masa populară.

Citește și
Ioana Mihaila
Ioana Mihăilă: De 1 decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5. Ziua Naţională, o ”petrecere COVID”

„Am încercat să facem toate evenimentele tradiționale mai puțin masa. Totodată focul de artificii a fost înlocuit cu un spectacol cu drone. Sunt 100 de drone care vor desfășura un spectacol de lumini deasupra parcului Unirii”, a transmis primarul orașului.

„Cu toate greutățile create de pandemie vom reuși și anul acesta să sărbătorim cum se cuvine Ziua Națională a României”, a spus președintele CJ Alba.

Localnicii, dar și turiștii, sunt încântați ca după un an de zile la Alba Iulia se sărbătorește ziua României.

„Sunt încântată de tot ce se face. Pot să zic că e frumos cum au decorat steagurile, cum le-au montat. Așteptăm cu bucurie 1 decembrie”, a spus o localnică.

Accesul la momentele pregătite pentru Ziua Națională se face cu masca de protecție și cu respetarea măsurilor impuse în pandemie, iar ziua se va termina cu un spectacol de lumini realizat cu o sută de drone.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult