Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atmosferă de poveste la Festivalul Shakespeare din Craiova: teatru, parade și meșteșuguri. Cât costă un bilet

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Craiova, oamenii se simt în aceste zile ca într-un sat englezesc din perioada elisabetană, la Festivalul Internațional Shakespeare.  Vizitatorii se bucură de spectacole, parade și meșteșuguri desprinse din vremea celebrului scriitor.  

În inima Craiovei, o trupă de cimpoieri a atras atenția trecătorilor. Nici tobele nu au lipsit.

Spectator: „Am trecut prin zonă, i-am auzit și am vrut neapărat să văd ce se întâmplă. E frumos ce fac acești oameni la noi.”

O altă spectatoare a adăugat: „Chiar mi se pare un moment destul de frumos.”

Zona hipodromului din oraș a devenit un sat tipic shakespearian, desprins din secolul al XVII-lea. Vizitatorii au găsit aici fierari, croitori, cizmari, artizani care bat monede și, evident, bucătari.

William și Libby: „Aici avem niște maia, am crescut-o timp de mai bine de 6 luni, e foarte ușor de făcut. Va intra în făina de aici, pe care o voi folosi ca să fac pâine. O vom coace în cuptorul pentru pâine. Prietena mea va face niște biscuiți folosind aceste forme.”

Citește și
Big Little Festival
Big Little Festival. Cel mai mare castel gonflabil din Europa, un orășel magic cu 20 căsuțe tematice, ateliere, ATV-uri

Adela Trif, arhitect urbanist: „Comunități restrânse în care totul se întâmpla în interiorul satului, de la făcutul pâinii, până la fierărie, pielărie, scris.”

Philip Parr, regizorul festivalului: „Avem teatru jucat pe o scenă în aer liber, așa cum ar fi fost inițial.”

Un bilet pentru o zi la festival costă 34 de lei, însă cei care își doresc să trăiască întreaga experiență, care ține până pe 26 mai, trebuie să scoată din buzunare în jur de 200 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult