Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape 3000 de câini din 157 de rase au participat la concursuri de frumusețe în Arad. Evenimentul a durat 3 zile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 3000 de câini din România și din străinătate au participat la concursuri de frumusețe în Arad. Au fost prezenți câini din 157 de rase. Ei au încercat să câștige la categoria la care au participat.

Concursul a durat 3 zile și a adunat zeci de pasionați de animale, care au venit să privească frumoasele patrupede.

80% dintre câinii care au defilat în fața juriului sunt din străinătate. În total au fost aproape 160 de rase canine din 29 de țări. Titlul pentru cel mai frumos exemplar a fost câștigat de un schnautzer negru.

Nici câinii din rasele românești n-au trecut neobservați.

Lucian Cazacu - crescător: ”Ciobănescul românesc carpatin este acel câine de turmă care însoțește ciobanul oriunde merge, iubește necondiționat pe toți din familie.”

Diana Ruge - crescător: ”Un câine din rasa Akita american, un mascul junior are nouă luni și a devenit campion junior Români. Este recunoscută rasa Akita americană, frumusețea și apoi inteligența.”

Citește și
bulldog francez
Patru indivizi care făceau trafic cu câini din rasa bulldog francez, arestați în Italia. Cât cereau în schimbul unui animal

Așadar, arbitrii au avut o misiune grea.

Alin Dumitrescu, arbitru chinolog: „Există pentru fiecare rasă o mișcare tipică, o mecanică specifică a mișcării. Câinii de vânătoare au o anumită caracteristică anatomică, câinii de pază o alta caracteristică.”

Publicul a putut urmări și o demostrație de dresaj canin.

Roberto Schill, organizator: ”Anul acesta, CACIB-UL aduce un număr foarte mare de participanți, situând Aradul pe primul loc ca cea mai mare expoziție internațională din România.”

Evenimentul de la Arad este unul cu tradiție și este organizat anual.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult