Aglomerație în parcurile acvatice de pe litoral. Cât costă intrarea și care sunt cele mai căutate de către turiști
Your browser doesn't support HTML5 video.
Problema este că și în astfel de locuri trebuie să ajungi de la prima oră ca să nu fii nevoit să stai în picioare. Un parc acvatic din Eforie Nord, deși are o capacitate de 1.000 de persoane, pe la prânz abia mai puteai runca un ac.
Fete: „Îmi plac toboganele, e distracție mare și am mai fost și anul trecut.”
Femeie: „Super! Am fost și anul trecut și am repetat-o”.
Chiar dacă a fost o vreme perfectă pentru plajă, foarte multe familii cu copii preferă să vină într-un astfel de loc. Părinții invocă siguranța celor mici, apa mai caldă și mai curată.
Femeie: „Este foarte frumos, este pentru copii mai mult. Este multă distracție, muzică, de toate.”
Femeie: „Noi suntem în ultima zi și am zis să venim și aici să vedem cum este. Ne place, este distractiv pentru ei. Suntem cu mai mulți copilași, și mai mici, și mai mari.”
Tânăr: „Senzația este de apă în nas, căci atâta simți, iar dacă te duci cu picioarele în sus, te rostogolești de nu mai știi de tine.”
Tarifele nu sunt modice, dar vacanța de vară este doar una pe an.
Camelia Vișan, reprezentant parc acvatic: „Avem tarif de acces pentru trei ore sau pentru o zi întreagă. Cel pentru trei ore este de 50 de lei pentru adult și copil peste un metru treizeci, iar pentru copii sub un metru treizeci este de 40 de lei. Pentru o zi întreagă, tariful este 70 de lei pentru adult și 60 de lei pentru copil sub un metru treizeci. Majoritatea sunt familii cu mulți copii care vin aici să se relaxeze, în special pentru tobogane.”
În acest sezon, pe litoral sunt deschise 12 parcuri acvatice. Cele mai multe sunt în Mamaia și Constanța.