Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Administratorii de pârtii, gata să prelungească sezonul de schi. S-a așternut un nou strat de zăpadă la munte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu primăvara la ușă se schiază în condiții perfecte. La Buscat, lângă Cluj-Napoca, în Șureanu sau la Rânca, administratorii de pârtii sunt gata să prelungească sezonul de schi, după ce s-a așternut strat nou de zăpadă.

În schimb, în Poiana Brașov, tunurile au produs zăpadă artificială și se schiază în Postăvaru.

La o oră de Cluj-Napoca, la Buscat, a nins o zi întreagă. Schiorii, inspirați să urce până la 1600 de metri, s-au bucurat de un peisaj veritabil de iarnă.

Bărbat: „Am fost sigur că va veni vremea și va ține cu noi, și ne va permite să schiem”.

Turist: „Perfect pentru ultimele zile de schi, sperăm să mai țină pârtiile”.

Turist: „Acum la prima tură de zăpadă, abia am așteptat să venim”.

Citește și
Furtună cu grindină într-o localitate din Arad
Furtună cu grindină într-o localitate din Arad. Peisajul a semănat mai degrabă cu unul de iarnă | FOTO

Turist: „Principal este să ieși afară, să te distrezi, să profiți cât se mai poate. Sper să vin și mâine și poimâine”.

Ilie Stupar, instructor snowboard: „Pârtiile sunt chiar într-o stare foarte bună. Eu le prefer așa mai zăpadă de primăvară fiindcă nu-i gheață și e foarte ok să înveți să te dai”.

În acest weekend, la Buscat va avea loc și un concurs de schi.

Iancu Șerbănescu, administrator pârtie: „De zece ani de zile încercăm să promovăm luna martie ca luna zăpezii. Pârtiile sunt în cele mai bune condiții. A fost unul din cele mai grele sezoane. A fost foarte greu să menținem pârtiile deschise. Ne-am confruntat cu temperaturi anormale pentru lunile de decembrie, ianuarie, februarie”.

Și la Rânca a nins în ultimele două zile, iar stratul cel nou are cam 15 centimetri grosime. Turistă: „Foarte, că am așteptat zăpada mult și bine, dar a venit, este din plin”. Turist: „Nu puteam să ratez”. Instructor de schi: „Pârtia e superbă, e de vis, nici nu ne mai așteptam la cât a fost de puțin”.

Cine se cazează în zonă va da în medie 200 de lei pe noapte.

Și în Șureanu, unde sunt zece pârtii deschise care însumează 15 kilometri, e încă iarnă. Se schiază la Cavnic, pe Muntele Mic și la Păltiniș. Pe Valea Prahovei se schiază doar la cota 2000 în Sinaia și în Azuga. Iar în Poiana Brașov, tunurile au putut produce zăpadă artificială grație temperaturilor scăzute, așa că se schiază la înălțime pe Postăvaru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult