Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit jurnalistul Ioan Ceauşescu, fondatorul Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST

Fondatorul Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST, jurnalistul Ioan Ceauşescu, a încetat din viaţă, în timp ce la Târgu Mureş se desfăşura a XXI-a ediţie a manifestării.

"Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST anunţă cu mare îndurerare trecerea la cele sfinte a lui Ioan Ceauşescu, creatorul, sufletul şi directorul competiţiei din România, care militează pentru profesionalism şi pentru libertatea de exprimare a jurnaliştilor şi a creatorilor din media şi cinematografie. Întreaga echipă SIMFEST este profund îndurerată de vestea tristă a dispariţiei celui care a pornit acest festival în urmă cu 21 de ediţii, la Simeria, ulterior mutat la Târgu Mureş, din pasiunea şi dragostea pentru producţiile multimedia. După o luptă dificilă cu o boală necruţătoare, Ioan Ceauşescu s-a stins din viaţă în pace, în cursul zilei de vineri. La aceste momente dificile, întreaga echipă este alături de familia îndurerată şi roagă respectarea intimităţii acesteia în perioada următoare de grea încercare", se arată pe pagina de Facebook a SIMFEST.

Chiar dacă decesul s-a produs în plină desfăşurare a ediţiei din acest an a SIMFEST, se precizează în anunţ, programul stabilit pentru aceste zile va merge mai departe aşa cum a fost anunţat iniţial.

"Aşteptăm publicul la proiecţiile din cadrul festivalului şi la Gala Premiilor SIMFEST care se va desfăşura sâmbătă, la ora 19,00, la Palatul Culturii. Vă invităm să celebrăm în continuare împreună excelenţa în film şi televiziune, aşa cum Ioan Ceauşescu a făcut-o pe tot parcursul vieţii sale pe care a dedicat-o producţiilor şi creatorilor din media şi arte vizuale. SIMFEST este cunoscut şi recunoscut internaţional drept un model atât în privinţa promovării libertăţii de exprimare a creatorilor, cât şi în cea a promovării şi apărării profesionalismului în creaţia media. Mulţi dintre creatorii premiaţi, de-a lungul anilor, la SIMFEST au excelat ulterior în competiţii internaţionale la Sibiu, Praga, Belgrad, Bucureşti, Londra, Chişinău sau Tel Aviv", subliniază sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult