Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Hans-Peter Feldmann. Artistul conceptual german avea 82 de ani

Artistul german Hans-Peter Feldmann, considerat ''părintele aproprierii artistice'', a murit, sâmbătă, la vârsta de 82 de ani, au confirmat reprezentanţii săi, informează DPA, citată de Agerpres.

Artistul conceptual, care a inclus în lucrările sale obiecte banale şi ignorate, cum ar fi pantofi, tablouri cu peisaje marine şi căpşuni, a murit pe 30 mai.

''Cu mare tristeţe anunţăm moartea lui Hans-Peter Feldmann. Odată cu el, am pierdut un artist uimitor şi extraordinar'.

'Personalitatea lui unică şi înţelegerea artistică a lumii în care trăim va supravieţui prin arta care a rămas în urma lui", se arată într-un comunicat comun semnat de opt galerii de artă, printre care Simon Lee Gallery şi Mehdi Chouakri Gallery.

Feldmann a fost recunoscut, pe parcursul carierei, ca ''pionier al aproprierii artistice'' pentru efortul său de colectare şi reprezentare a unor obiecte din viaţa de zi cu zi, ridicate la rang de artă înaltă.

Citește și
Jacques Rozier
Jacques Rozier a murit. Cineastul era considerat drept ultima figură a „Noului Val” din cinematografia franceză

În 2008, a umplut 303 Gallery din New York cu 151 de pagini de ziar din ziua care a urmat atentatului din 11 septembrie 2001, în cadrul unei expoziţii pe care a intitulat-o ''9/12 Front Page''.

Când a câştigat în 2010, la vârsta de 70 de ani, premiul Hugo Boss acordat de Muzeul Guggenheim, în valoare de 100.000 de dolari, a tapetat pereţii clădirii cu bancnote de un dolar care însumau suma primită drept premiu.

Descriind dezvoltarea sa ca artist, Feldmann a spus că a recurs la artă ca o modalitate de a supravieţui ''plictiselii şi mentalităţii de supravieţuire a Germaniei postbelice''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult