Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit cercetătorul britanic Peter Scott-Morgan, primul "cyborg" din lume

Cercetătorul britanic Peter Scott-Morgan a murit la vârsta de 64 de ani, a anunțat, miercuri, pe Twitter, familia sa, scrie Mirror.

Peter Scott-Morgan fost primul om din lume care a devenit parțial robotizat.

În 2017, Dr. Peter Scott-Morgan a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, însă a refuzat să-și accepte soarta. Hotărât să depășească limitele științei, el a decis să-și prelungească viața și să devină robotizat.

"Pentru uimitorii susținători rebeli ai lui Peter: Cu inima zdrobită, vă anunț pe toți că Peter a murit liniștit înconjurat de familia lui și de cei mai apropiați lui. A fost incredibil de mândru de toți cei care l-ați susținut și de viziunea lui de a schimba modul în care oamenii văd dizabilitățile", a scris, pe Twitter, familia sa.

Decesul cunoscutului cercetător a îndurerat foarte mulți oameni din întreaga lume, care i-au adus un omagiu.

Citește și
Tragedie în boxul românesc. A murit Costică Dafinoiu. Fostul pugilist și antrenor avea 68 de ani
Doliu în boxul românesc. A murit Costică Dafinoiu. Fostul pugilist și antrenor avea 68 de ani

"Peter a fost o sursă de inspirație atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele cu dizabilități. Cele mai sincere condoleanțe celor dragi", a scris cineva, pe Twitter.

"Ce persoană demnă de inspirație și ce mare pierdere. Lumea noastră este mai bogată datorită lui", a fost mesajul postat de o altă persoană.

Pentru a deveni "cyborg", Peter Scott-Morgan a trebuit să treacă printr-o serie de operațiuni complexe și riscante. Printre acestea s-a numărat dezvoltarea unui avatar remarcabil de real al feței sale înainte de a-și pierde orice mușchi.

Apoi, Peter Scott-Morgan a anunțat că și-a încheiat pe deplin tranziția către primul cyborg complet din lume, numit Peter 2.0.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult