Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mini-vacanță de 1 Mai și Paște pe litoralul românesc. Cât costă un sejur de trei nopți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doar câteva săptămâni ne mai despart de vacanța de 1 Mai, pe care, în acest an, o vor lega mulți de cea de Paște. În Vama Veche, hotelierii, proprietarii de baruri și cei care administrează plajele se ocupă deja de amenajări.

Se face curățenie generală în camere, se plantează flori, se aranjează terasele, iar nisipul este nivelat.

Pe plaja din Vama Veche, mai multe excavatoare au început, de marți, să niveleze nisipul de lângă marea încă rece. Lângă cinci bărbați voinici, cu trafaletul în mână, și un al șaselea, care îi supraveghează, pregătesc mobilierul unei terase. La cât se lucrează de intens, pe puțin 20 de terase se vor deschide pe plaja din Vama Veche pentru cei care vor ajunge acolo, ca să petreacă Paștele și 1 mai. Celebra stradă din stațiune care merge spre mare este acum pustie, dar, în mai puțin de o lună, această stradă va prinde din nou viață și se va transforma în punctul zero al distracției. Barurile și terasele au început deja pregătirile pentru deschiderea de pe 26 aprilie, când zeci de mii de turiști vor ajunge în Vama Veche. Doar o parte dintre acești oameni se vor caza în locuri clasificate de Ministerul Turismului, pentru că stațiunea are doar 130 de unități de cazare care funcționează legal, cu puțin peste cinci mii de camere.

Restul vor dormi, așa cum am văzut în anii trecuți, pe nisip ori în corturi, dar și în camere pentru care plata se face fără factură.

În hotelurile și pensiunile autorizate, marți, se văruiau cu alb exterioarele și se curăța cu șpaclul tâmplăria pe care s-a uscat vopseaua. În interior se lucra cu bormașina la instalarea unor cabine noi de duș. Două femei harnice au luat camerele la rând și au vânat firele de praf.

Citește și
Costinesti
Stațiunea de pe litoral care este un muzeu în aer liber. Toată lumea vine aici pentru cluburi și discoteci

Soner Zecharia, reprezentantul unei pensiuni: „În fiecare cameră se ia totul la mână, se face curățenia generală de primăvară. Piscina urmează să fie golită, curățată”.

Cristian Amet, reprezentantul unui hotel: „Suntem în plină desfășurare de mentenanță pentru începerea noului sezon estival”.

Potrivit reprezentanților celor care oferă locuri de cazare clasificate pe litoral, majoritatea pensiunilor și hotelurilor din Vama Veche au aproape toate camerele ocupate pentru vacanța de 1 mai și Paște. Multe ar fi fost rezervate din ianuarie. Pentru trei nopți, la o pensiune, de pildă, turiștii au plătit în jur de 2.000 de lei. Cât privește cum va fi vremea în Vama Veche peste o lună, se pot face doar estimări. Posibil, spun meteorologii, în timpul zilei să se înregistreze 18 grade Celsius, dar noaptea va fi rece, așa că hainele groase sunt recomandate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult