Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost desemnat Mecanicul Anului 2023. Câștigătorul a plecat acasă cu mașina pe care a reparat-o în mai puțin de 4 minute

Your browser doesn't support HTML5 video.

Competiție strânsă, la Cluj-Napoca, unde s-a dus o adevărată luptă pentru titlul de Mecanicul Anului. Din cei peste 1.500 de participanți din toată țara, au rămas în finală doi meșteri.

Câștigătorul a cules laurii după ce a reparat o defecțiune la ambreiajul unei mașini, în mai puțin de 4 minute! Iar vehiculul reparat a fost premiul său - cu care a plecat acasă!

Marele câștigător - care a plecat acasă cu mașina reparată - a bifat și un record în istoria competiției. A reușit să repare defecțiunea tehnică în doar 3 minute și 51 de secunde. Stelian Bompa lucrează în domeniu de peste 17 de ani, iar aceasta este a cincea ediție în care participă. Stelian Bompa, Mecanicul Anului 2023: „Sunt tare fericit, super-încântat. Timpul dedicat învățării continue a dat rezultate. Am avut soția și fiul aici lângă mine și m-au încurajat și am simțit că sunt susținut." Lupta a fost contracronometru. Finaliștii au avut de reparat 2 mașini identice, cu aceeași defecțiune. Până la momentul finalei, concurenții au fost supuși - timp de 2 luni - la probe teoretice și practice, la 4 categorii. Dan Voicu, câștigâtor categoria „Mecanică”: „Emoții enorme, nu mi-a venit să cred. Mi-au plăcut mașinile și meseria aceasta din totdeauna, asta a fost pasiunea și rămâne pasiunea vieții mele." Ioan Popa, câștigător categoria „Vulcanizare”: „Era visul meu de când s-a înființat concursul. Lucrez de 27 de ani în vulcanizare, un pic aici greu, pentru că nu cunosc aparatele, lucrez cu alte aparate, dar totuși a mers." Unul dintre cei mai tineri participanți este Petru. Are 25 de ani și s-a aganjat ca mecanic imediat după ce a absolvit programul de master "Autovehiculul şi tehnologiile viitorului". Anul trecut, a ieșit pe primul loc la categoria vulcanizare. Participant: „Înainte de toate concurez cu mine. La momentul acual sunt liber profesionist, dar visez să îmi deschid propria afacere.” Concursul Mecanicul Anului, care atrage anual peste 1.000 de participanți din toată țara, a ajuns la cea de-a 12 ediție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult