Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost condamnat la 9 ani de închisoare, după ce a folosit fondurile de ajutor Covid pentru a cumpăra un Lamborghini și Rolex

Un bărbat din Houston a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce a cheltuit banii din fondurile de ajutor Covid destinați companiilor pentru a cumpăra, printre altele, un Lamborghini și un Rolex.

El a plătit și un împumut făcut pentru o locuință tot din aceste fonduri, conform CNN.

Astfel, Lee Price III, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat pentru acuzații de fraudă electronică și spălare de bani pentru că a depus cereri false de împrumut pentru Programul de protecție pentru salarii (PPP) către doi creditori diferiți în numele a trei companii diferite, potrivit Departamentului de Justiție. El și-a recunoscut vinovăția.

Price a încercat să obțină mai mult de 2,6 milioane de dolari, dar a primit 1,6 milioane de dolari în fonduri de împrumut.

Prin prima cerere de împrumut, el a solicitat un împrumut de 752.452 de dolari pentru o companie de construcții, în numele unui rezident din Ohio, care a murit înainte de data depunerii cererii, potrivit documentelor instanței. În aceeași cerere, Price a susținut că firma avea 30 de angajați, dar instanța a dovedit că această companie nu avea angajați.

În a doua cerere, pentru 937.500 de dolari, el cerea banii pentru o companie despre care spunea că are 50 de angajați, dar care, la fel, nu avea.

La câteva zile după ce a primit banii, el a dat 14.343,13 de dolari pe un ceas Rolex, iar a doua zi a dat 233.337,60 de dolari pe un Lamborghini Urus 2019.

Împrumuturile PPP au fost introduse pentru a ajuta la menținerea companiilor mici pe linia de plutire în timpul pandemiei și s-a încheiat pe 31 mai 2021. În cadrul anchetelor, s-a descoperit că s-au făcut fraude în valoare de mai mult de jumătate de miliard de dolari în fraude și au fost acuzate 474 de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult