Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A făcut turul Europei într-un tractor vechi de 60 de ani, cu o viteză maximă de 36 km/h

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un ceh de 42 de ani dintr-un sat cu 600 de locuitori a devenit celebru în toată Europa, după ce a făcut turul continentului cu un tractor.

Şi nu un tractor modern, ci unul vechi de 60 de ani, de producţie cehoslovacă. El a stabilit deja un record după ce a condus tractorul la cea mai înaltă altitudine, de 2.571 de metri, pe o şosea din Austria.

Cehul Martin Havelka şi-a cumpărat tractorul marca Zetor 25 acum zece ani şi l-a reparat pentru a fi gata pentru marea provocare a vieţii lui - înconjurul Europei.

O adevrată aventură, ţinând cont că vehiculul cehului este decapotabil în totalitate şi poate prinde o viteză maximă de 36 de kilometri la oră. De aceea, călătoria cu tractorul a părut mai lungă, iar drumul a fost cu atât mai dificil cu cât tractorul nu are dotările tehnice ale unei maşini moderne.

Martin Havelka, conducătorul tractorului: „În Suedia, călătoria noastră a avut o lungime de 3.700 de kilometri. A durat trei săptămâni. Acest vehicul nu are servodirecţie."

Citește și
tractor de Craciun
Inedit! Parada tractoarelor de Crăciun, împodobite și decorate de sărbătoare

Norocul cehului a fost că nu s-a confruntat cu probleme tehnice serioase în timpul aventurii sale şi a avut nevoie de doar câteva piese de schimb la tractor. Soţia conducătorului tractorului a fost şi ea în excursie şi a trăit toate provocările acestei aventuri.

Soția conducătorului: „Vacanţa noastră a fost mai mult o expediţie.”

Cehul şi soţia sa au filmat locurile prin care au trecut în aventura lor şi s-au întâlnit cu proprietarii de tractoare asemănătoare cu al lui. În ţările scandinave şi în Ţările Baltice sunt întâlniri anuale ale posesorilor de tractoare Zetor 25.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult