Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unei tinere care a cumpărat mai ieftin un labrador de pe internet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atraşi de preţurile mici şi de fotografiile perfecte, mulţi îşi cumpără animale de companie de pe internet, fără să le verifice şi provenienţa. Însă în multe cazuri, puii se îmbolnăvesc şi chiar mor.

Veterinarii spun că deseori bietele animale sunt crescute în condiţii mizerabile, de oameni fără suflet, interesaţi doar de profit şi mai puţin de sănătatea lor.

O tânără a dat 220 de euro pe un pui de labrador cumpărat online, în condiţiile în care preţul unui animal care provine dintr-o crescătorie autorizată ajunge până la 500 de euro. În trei zile, căţelul s-a îmbolnăvit.

Adelina: "A încercat să vomite şi diaree cu sânge. A început tratamentul cu perfuzii, în cele din urmă căţeluşul a murit. Doctorii au spus că e şi vândut mai repede decât ar fi trebuit. Îmi pare rău că nu ne-am interesat înainte." Aurel Muște, medic veterinar: "El a venit cu simptomatologie aproape tipică de una dintre bolile tineretului canin, parvoviroza, o infecţie virală, agresivă care determină moartea puilor în câteva zile. Am verificat carnetul de sănătate al puiului unde am observat o etichetă de vaccine fără parafa medicului, doar cu o ştampilă rotundă, în limba maghiară." Tânăra a primit doar o factură şi un carnet de sănătate. Prin acelaşi necaz au trecut şi alţi proprietari care nu au verificat provenienţa animalului cumpărat.

Fată: "Am luat căţeluşul acasă, a fost vioi, jucăuş. După 3 zile în care l-am luat, căţeluşul nu mai mânca, nu se mai juca. Ne-am dus la o clinică. L-am luat acasă apoi i-am făcut tratament în ziua respective, iar pe timp de noapte a stat iubitul meu lângă el, iar la 6 jumătate căţeluşul a murit" Adina a primit şi ea un câine bolnav. A reuşit să îl salveze, dar cu un tratament costisitor.

Citește și
tauri morți
Animale mutilate sălbatic, găsite pe un câmp. Ar putea fi vorba de o sectă ucigaşă

Adina: Normal căţeluşul a costat 500 de lei, ulterior plata tratamentului a fost triplă. Reporter: Încă îl mai ţineţi sub tratament? Adina: Încă în tratament zi de zi, plus că mănâncă doar hrană dietetică, care este destul de scumpă.

Ca să evitaţi aceste probleme, trebuie să vă informaţi înainte să cumpăraţi un animal de companie. Crescătorii autorizaţi sunt înregistraţi şi cunoscuţi de asociaţiile de profil.

Sorin Spaller, vicepreședinte Asociaţia Chinologică Cluj-Napoca: "Să vadă pe cât posibil pe cel puţin unul dintre părinţi, să ia legătura cu crescătorul să meargă să vadă în ce condiţii sunt ţinuţi. Să nu achiziţioneze de pe internet cu tot felul de întâlniri dubioase şi având afaceri cu câini de toate rasele. Când cineva zice că vinde câini de toate rasele deja e un semn de întrebare."

Pentru cei care îşi doresc doar un animal de companie care să le ofere dragoste şi bucurie, şi nu sunt interesaţi de o anumită rasa există şi varianta adopţiei. Mii de câini abandonaţi în adăposturi aşteaptă un stăpân iubitor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult