Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"2+2×2-2×2=?". Problema care a dat mari bătăi de cap unor părinți din Craiova

Un exercițiu de matematică de nivelul claselor primare a dat mari bătăi de cap unor părinți, care s-au chinuit din greu să îl rezolve.

UPDATE: Discuţia este creaţia lui Silviu Iliuţă şi a fost publicată pe blogul său, unde acum există o variantă modificată.

Mai mulți părinți au încercat să calculeze cât fac "2+2×2-2×2=?", după ce copiii lor au primit acest exercițiu la o lucrarede control la școală. Cum fiecare a obținut un rezultat diferit, aceștia au ajuns să se certe pe modul de calcul.

Întreaga conversație de pe WhatsApp a fost publicată de o jurnalistă din Craiova. "GRUP PĂRINȚI WhatsApp - ÎNTÂMPLARE REALĂ Via @Andrei Pogăciaș", a scris Ramona Saseanu pe Facebook. 

Postarea integrală:

Citește și
scoala
O elevă a dezvăluit pe ce dă şcoala banii strânşi de la părinţi. "Pază" de 10.000 de euro

Mama 4: Exercitiul de de la lucrare cum vi se pare? 2+2×2-2×2=? Mama 5: E banal. Mama 4: Mie mi se pare ambigu pentru un copil. Mama 1: 12 e raspunsul. Mama 4: Ce v-am spus? Gresit. Asa mi-a dat si mie. Mama 1: Cum sa fie gresit doamna? Am caculator la telefon 2+2=4 apoi inmumtesti cu 2=8 minus 2=6 ori 2 egal 12. Tata 2 (sotul Mamei 1): Chear acuma e la calculator si fave. Mama 4: Raspunsul la scoala corectar cu rosu e 2. Mama 1: Poate a mancat doamna un 1. Tata 5: Raspunsul e 2. Este vorba de ordinea operatiilor. Tata 2: Alo domnu’ medic ce operati? Nu auziti ca nevasta mea e cu calculatorul de pe telefon in fata! Tata 5: Am facut muulta Matematica, sunt inginer. Mama 1: Ce inginer va cred ca sinteti inginer dar asa inginer? face-ti cu calculatorul. Mama 4: Eu v-am zis ca ambigiu. So daca e ambiguu e normal sa se depunctezeee? Mama 1: Nu e normal cat ia depuntat? Mama 4: 0,5 puncte. Mama 1: Nu e normal ar trebui sa vorbim cu ea. Tata 5: Doamnelor, raspunsul e 12 si pe calculator. Nu mai dati egal dupa fiecare operatie! Scrieti ca acolo. Tata 2: Iar operatii nene? Nu auzi ca nevastamea e cu calculatoru de la telefon in mana dreapta? Tata 5: Sa schimbe mana… Eu: Foarte bun acest grup. La obiect. Mama 1: Mie nu mi sar parea normal sa scada la gemeni mei 0,5 punte pentru ceva ce calculatoru zice ca nu e asa. O sa iau si eu luxrarea la ai mei sa vad. Peste o ora: Mama 1: Amandoi a avut rezultat 2 si a zis ca e corect. E bine si ca ei ca mia explicat cum se face. Mama 4: E 2??? Mama 1: E si 2 dar e si 4 cum zice calculatorul. Eu mas duce la scoala in locul dvs. sai spun doamnei. Cred ca e bun raspuns si 12 nu e nornal sa depunteze. Mama 4: Eu v-am zis ca e ambiguu. Tata 5: Doamneeeee Feresteeee, mai fetelor, de cate ori sa va spun ca… Tata 5 typing. Mama 1 removed Tata 5. Mama 1: Am zis ca nu mai scot parinti dar asta era prea prost. Mama 4: Inginer…

Mai multe persoane s-au amuzat de conversație: "Ți se "luxează" creierii, nu alta", "Așa ceva.... Am râs cu lacrimi", "Să râd sau să plâng? Și e vorba de copii, până la urmă...", sunt doar câteva dintre reacții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult