Modifica setarile cookie
Toate categoriile

100 de oameni din Neamț au fost păcăliți că vor merge într-un pelerinaj în Franța. Au dat 28.000 de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat pentru înşelăciune după ce ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii, din judeţul Neamţ.

Preotul ar fi plătit suma de 28.000 de euro pentru efectuarea unui pelerinaj în Franţa, pentru peste 100 de persoane, care nu a mai avut însă loc. Bărbatul a refuzat, totodată, restituirea banilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat marţi două percheziţii în municipiul Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind o faptă de înşelăciune.

"Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2020, un bărbat, de 58 de ani, din Alba Iulia, în calitate de reprezentant al unei asociaţii, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii, din judeţul Neamţ, care i-ar fi plătit suma de 28.000 de euro, pentru efectuarea unui pelerinaj, pentru peste 100 de persoane, care nu a mai avut loc şi a refuzat restituirea banilor", se menţionează în comunicatul transmis de IPJ Alba.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente de evidenţă contabilă, în vederea continuării verificărilor.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Deocamdată, nu a fost luată nicio măsură legală împotriva bărbatului cercetat pentru înşelăciune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult