Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbatul care a ajuns la 11 Campionate Mondiale de fotbal. Este "regele suporterilor polonezi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, fost muncitor în construcții, este supranumit "regele suporterilor polonezi".

A fost prezent la ultimele 11 Campionate mondiale de fotbal, inclusiv la cele la care Polonia nu a participat.

A ajuns și în Rusia pentru a-şi susține favoriţii, pe care îi visa în finală, înfruntând echipa țării gazdă. Dar, după două înfrângeri usturătoare, Polonia este deja eliminată.

Andrzej Bobowski este un susţinător al clubului de fotbal Legia Varşovia, dar naţională ţării sale ocupa un loc important în sufletul lui.

Andrzej Bobowski: "Polonezii n-au mai jucat la Cupa Mondială de vreo 12 ani, ultima oară ne calificasem în 2006, în Germania."

Ca orice "suveran" care se respectă, poartă o uniformă în culorile naţionalei, alb-roșu, cu stema reprezentând vulturul polonez, la piept. "Coroana" este împodobită cu mingi de fotbal în miniatură şi cu logo-urile oficiale ale turneelor finale la care a fost prezent.

Ţările gazdă ale acestor turnee pot fi citite pe... "tricoul regal", începând cu Argentina. Qatarul, gazda Campionatului Mondial de fotbal în 2022, încheie lista cu un semn de întrebare. Şi asta pentru ca "maiestatea sa" are o vârstă venerabilă - 78 de ani.

Andrzej Bobowski: "Se spune adesea despre mine, în Polonia, că m-am autointitulat "rege". Dar nu este așa... În 1978, când am fost în Argentina, eram se pare singurul polonez care plătisem din timp pentru totul, călătorie, cazare la hoteluri și, bineînțeles, bilete. M-am întâlnit acolo cu jurnaliștii polonezi, iar eminentul și cunoscutul jurnalist Bohdan Tomaszewski m-a numit "regele fanilor polonezi". Apoi, la turneul final din Mexic, un cotidian sportiv a scris: "Campionatul poate să înceapă pentru că regele e aici!". Cred că palmaresul meu vorbește pentru mine."

Insă naționala Poloniei l-a dezamăgit pe "regele suporterilor". După două meciuri în grupă, nu a adunat nici măcar un punct.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult