Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Django” se filmează în Brașov, după un scenariu original. Peisajele din Racoș sunt asemănătoare Marelui Canion

Your browser doesn't support HTML5 video.

Celebrul personaj de film ''Django'', se reinventează, în peisaj românesc. Una dintre cele mai spectaculoase producţii cinematografice are loc chiar acum, în România.

Filmările au început în zona Racoș, din judeţul Braşov, vestită pentru peisajele asemănătoare celor din filmele western. Echipa este una impresionantă, iar din ea fac parte 300 de tehnicieni români şi europeni. Serialul ''Django'' este cea mai mare producţie de televiziune din toate timpurile, realizată la noi în ţară.

Django. Un nume. O istorie. Acum, reinterpretată în România, într-un peisaj de poveste. Legendarul erou a apărut pentru prima dată într-un western spaghetti în 1966, cu Franco Nero, iar apoi a venit Tarantino cu celebrul său film.

O adaptare liberă a filmului original se filmează în aceste zile şi în România. În rezervaţia naturală Racoş, din județul Braşov, a apărut un oraş....din vestul sălbatic.

Coloanele de Bazalt de la Racoş amintesc de celebrul Grand Canyon din Arizona, locul în care se petrece acțiunea. Decorul este impresionant. A fost pregătit în aproape 3 luni cu lemn și materiale vechi astfel încât să compună o imagine cât mai realistă a anilor 1870 din vestul sălbatic al Americii.

Citește și
Django
In China comunista, "Django Dezlantuit" a durat doar cateva minute. Surpriza din sala de cinema

Locul a fost ales după luni de prospecţii în mai multe țări-Spania, Italia, Ungaria, Bulgaria sau Maroc.

Olivier Bibas, producător executiv Atlantique Productions

„Aici, în România, aveți peisaje mult mai diverse. Când am ajuns la Racoș ne-am îndrăgostit de loc."

Serialul spune povestea unui tată care îşi caută fiica pierdută în urmă cu opt ani. El este personajul principal - Django - interpretat de actorul belgian Matthias Schoenaerts, cunoscut pentru rolurile din sale din "Loft", "Bullhead", "Rust and Bone", "The Danish Girl" sau "Red Sparrow".

Riccardo Tozzi, director Cattleya Italia: „Django a fost varianta italiană a "western spaghetti". Folosim naraţiunea specifică vestului ca să arătăm varietatea de culturi, diversitatea, rasismul, intoleranța, globalizarea."

Andrei Boncea, producător executiv Frame Film:

„O poveste care rezonează cu ce se întâmplat în lume și în America astăzi. E povestea unui oraş utopic, New Babylon, un oraș în care cineva încearcă să stabilească o lume liberă, lipsită de prejudecăți în care oameni de toate credințele și culorile pot să trăiască liberi."

Django este cea mai mare producție de televiziune care se filmează în România.

Claudia Stavrositu, producător executiv Frame Film:

„Am folosit resursa locală cât am putut de aici. Inclusiv închirieri de bunuri, echipamente catering, zilieri, muncitori necalificaţi. În Braşov, ocupăm 6-7 hoteluri."

Serialul este realizat de Cattleya, una dintre cele mai importante companii de producţie de film şi televiziune din Italia, şi compania franceză Atlantique Productions în colaborare cu compania românească de producţie Frame Film.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult