Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un film israelian a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin

Lungmetrajul "Synonymes", al regizorului israelian Nadav Lapid, despre un tânăr fost soldat israelian care fuge la Paris, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur.

Astfel, "Synonymes" a fost desemnat cel mai bun film din competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

16 filme au concurat pentru trofeul suprem al Berlinalei - Ursul de Aur. Şapte dintre cele 16 filme aflate în competiţie au fost regizate de femei, inclusiv pelicula "The Kindness of Strangers", de Lone Scherfig, care a deschis festivalul pe 7 februarie.

Juriul internaţional al ediţiei de anul acesta a Berlinalei a fost prezidat de actriţa franceză Juliette Binoche, căreia i s-au alăturat criticul de film american Justin Chang, actriţa germană Sandra Huller, regizorul chilian Sebastian Lelio, curatorul de film al Muzeului de Artă din New York, Rajendra Roy, şi actriţa şi producătoarea britanică Trudie Styler.

În 2018, Ursul de Aur pentru cel mai bun film i-a revenit lungmetrajului "Nu mă atinge-mă/ Touch me not", al regizoarei românce Adina Pintilie, care a fost recompensată şi cu trofeul pentru cel mai bun film de debut

Citește și
film
Singurul film românesc de la Berlinală, apreciat de critici: "Mulți români în sală"

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult