Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de sculpturi cu o valoare de peste un milion de euro, expuse la Iași, în cadrul proiectului „Luna Sculptorilor Români”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai bine de 350 de sculpturi, cu o valoare de peste un milion de euro, pot fi admirate la Iași. Totul în cadrul unui proiect numit "Luna Sculptorilor Români", care a adus laolaltă creații semnate de 113 artiști.

Nu mai puțin de 52 de sculpturi semnate de artiști români și-au găsit loc în zone pietonale din Iași. Creațiile au atras privirile trecătorilor imediat ce au fost montate.

Băiat: „Foarte frumoasă! Cred că este o lucrare care reprezintă omenirea, mai ales analizând-o așa dintr-un punct de vedere, ne putem regăsi. Chiar mult!”

Femeie: „Frumos! Am văzut la Baia Mare, la Târgu Mureș, în multe orașe, dar la Iași până acum nu am văzut. Dar foarte frumos, deosebit”.

Printre exponate se numără lucrarea din seria "Omul, spațiul, timpul" a lui Ion Mândrescu, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani. Sculpturi realizate de el au fost admirate în galerii din Franța, Austria, Polonia și China.

Ion Mândrescu, sculptor: „Are N conotații, inclusiv religioase. Este o temă pe care, cred eu, dacă aș lucra, aș avea de lucru pe tema asta ca să o dezvolt cel puțin 200 de ani de aici încolo”.

Vladlen Babcinețchi, managerul proiectului: „Simt foarte mult entuziasm. Abia amplasam lucrările și deja toată lumea făcea fotografii și distribuiau, întrebau despre ce este vorba”.

În același timp, până pe 19 martie, sute de opere de artă vor fi expuse în instituții de cultură din oraș, iar iubitorii de frumos le pot analiza în voie - intrarea este gratuită. Valoarea totală a lucrărilor depășește un milion de euro.

Gheorghiță Rusu Persic, director Ateneul Național Iași: „Se pot bucura de artă contemporană și modernă. Artiști care au expus și la New York și la Paris, care au venit în Iași să expună pentru publicul amator de artă și frumos”.

Luna Sculptorilor Români a ajuns la ediția cu numărul 4.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult