Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stagiunea Operei Naţionale a debutat la Cluj-Napoca cu operă italiană în aer liber

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stagiunea Operei Naţionale a debutat vineri seară la Cluj-Napoca, cu un program de operă italiană în aer liber.

Pe lângă interpretarea artiştilor, spectatorii s-au delectat şi cu o cină pregătită în specificul serii - cel italian.

Spectacolul face parte dintr-un prouect lansat de Ministerul Culturii, prin care instituţiile de spectacol din ţară sunt îndemnate să găsească soluţii şi spaţii noi pentru organizarea de evenimente culturale în condiţii de siguranţă.

Iar locaţia inedită, într-un spaţiu înconjurat de dealuri înverzite, cu o privelişte încântătoare departe de tumultul şi zgomotele oraşului, a bucurat publicul.

Pe lângă serile tematice care îmbina opera şi preparatele culinare, o dată pe săptămână spectatorii pot participa şi la operă picnic, unde vor asculta interpretările muzicale aşezaţi pe iarbă. Indiferent de formatul evenimentului, organizatorii ne asigură că toate măsurile de siguranţă şi de igienă sunt respectate întru-totul.

Florin Estefan, Manager General Opera Română Cluj-Napoca: „La acest eveniment cu publicul aşezat la mese, sunt mese de două sau de patru persoane, la fel şi la cel care va fi afară se va respecta, nu vor fi mai mult de 500 de persoane, cu distanţa socială, cu locurile marcate pe iarbă, unde pot să stea. Este felul nostru de a avea o activitate, ca şi instituţie, în perioada aceasta delicată, şi de a ne ţine aproape publicul.”

La primul spectacol, biletele s-au epuizat acum o săptămână, iar organizatorii se aşteaptă să se întâmple la fel şi cu viitoarele evenimente, care sunt programate până în septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult