Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacol pe scena Operei Naționale București. Balerinii români au dansat alături de un star: ”E o mare onoare pentru mine”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o seară de poveste pe scena Operei Naționale București. Una dintre cele mai mari academii de balet din România și-a prezentat tinerele talente, alături de dansatori renumiți din țara noastră.  

Printre cei care au fermecat publicul s-a numărat și Daniil Simkin, un balerin celebru al vremurilor noastre.

Un fragment din celebra piesă ”Don Quijote” a deschis spectacolul de la Opera Națională din București. Elevii academiei „La Sylphide” au fermecat publicul.

Lorelai Bari, profesoară de balet: „Elevii de azi ai academiei de balet, împreună cu elevii de ieri care au venit de la Berlin, Zurich, Saint Petersburg, New York să serbeze împreună cu noi”.

Cel mai așteptat moment al serii a fost al balerinului Daniil Simkin, cu o impresionantă carieră pe marile scene ale lumii.

Citește și
Noaptea Muzeelor
Spectacol inedit la Opera Națională din București, de Noaptea Muzeelor. Au fost momente culturale la fiecare colț

Daniil Simkin, balerin: „Să fiu parte din acest eveniment, unde se transmit valorile unei generații alteia, este important. Mă simt privilegiat să numesc asta profesia mea, jobul meu și arta mea”.

Alături i-a fost prim-balerina Operei Naționale, Cristina Dijmaru.

”Atunci când ești pe scenă, este mereu un moment al adevărului”

Cristina Dijmaru, prim-balerină la Opera Națională București: „Copilul din mine se bucură foarte mult. Este unul din dansatorii pe care-i admir și e o mare onoare pentru mine să dansez alături de dumnealui”.

Daniil Simkin provine dintr-o familie de balerini, cu origini rusești. De 5 ani locuiește în Berlin, unde este dansator principal la Baletul de Stat.

Daniil Simkin, balerin: „Un dansator este atât de bun pe cât de bună a fost ultima lui performanță. Atunci când ești pe scenă, este mereu un moment al adevărului. Vrei să fii cât de pregătit poți ca artist, să dai tot ce poți aă să atingi acel nivel de perfecțiune, acel 100%”.

Evenimentul a marcat 25 de ani de la înființarea academiei "La Sylphide".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult