Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Seară memorabilă la Castelul Banffy. Turiștii s-au bucurat de o proiecție sub cerul liber la TIFF

Your browser doesn't support HTML5 video.

Castelul Banffy din satul clujean Răscruci a găzduit o proiecție sub cerul liber, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.  

S-a adunat o mulțime impresionantă de oameni, care s-au bucurat de creația cinematografică, dar și de frumusețea monumentului istoric, recent renovat.

Luna și luminile amplasate în curtea castelului au creat un decor feeric.

Curtea castelului aflat la 20 de kilometri de Cluj-Napoca a devenit neîncăpătoare pentru cei 1.500 de oameni dornici să petreacă o seară memorabilă.

Turist: „Mă bucur că l-au băgat în circuitul turistic pentru că e o bijuterie. Venim dotați de acasă cu păturica să avem view”.

Turist: „Îmi place foarte mult locația. Mă bucur foarte mult că am venit”.

Citește și
TIF
Când va avea loc TIFF - Festivalul Internațional de Film Transilvania. Ce producții românești vor fi prezentate

Turist: „E foarte frumos. Nu am fost niciodată și mă gândeam că o să fie fain”.

Seara s-a deschis cu tururi ghidate în castelul recent renovat cu fonduri europene. Lucrările - care au durat câțiva ani - i-au readus frumusețea clădirii.

Amalia Enache: „E un exemplu despre ce se poate face atunci când recuperăm istoria noastră. Ca un paradox, între 1964 și 2007 acest castel a fost o instituție publică. A fost o școală pentru copii cu nevoi speciale, iar astăzi, pentru că e un film despre un salvator al unor copii, vin și eu cu mesajul că și noi putem face foarte multe pentru copii”.

Ioana Grama, influencer: „Superbă. Este prima dată când vin aici. Îmi imaginez așa cum trăiau oamenii pe vremuri în locul acesta”.

După ce au admirat castelul, oamenii s-au relaxat la un concert live al ansamblului PlaCello.

A urmat apoi o proiecție emoționantă: premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins. În „O viață remarcabilă”, Hopkins interpretează rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii evrei din Cehoslovacia ocupată de naziști.

Fstivalul TIFF continuă și în această săptămână, cu o mulțime de proiecții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult