Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul film al lui Alfred Hitchcock a fost proiectat la TIFF 2018, acompaniat de 13 instrumentiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o seară magică la castelul Banffy din Bonţida, județul Cluj. Peste 1000 de persoane s-au adunat la proiecția filmului mut "Grădina plăcerilor", al celebrului regizor Alfred Hichkok, în cadrul festivalului TIFF.

Iar cine-concertul a fost unul dintre evenimentele speciale ale serii .

Thriller-ul "Grădina Plăcerilor" este primul film al marelui regizor Alfred Hitchcock, realizat în anul 1925, iar pelicula prezintă povestea amoroasă a unei tinere dintr-un renumit cor londonez.

Spectatorii prezenți într-un număr mare în Grădina Castelului Banffy de la Bonţida au putut vedea în premieră pentru țară noastră o varianta diferită a acestui film, recent recuperată și restaurată de Institutul de Film Britanic.

Spectator: "Filmul a fost o capodoperă, iar atmosfera a fost de talie internațională."

Citește și
TIFF
TIFF a ajuns la a 17-a ediție. Angela Gheorghiu, printre invitații speciali

"Ne-a făcut să simțim efectiv emoția care se regăsea în film și ideea principală."

Pelicula a fost acompaniată de 13 instrumentiști, sub bagheta dirijorului Christopher Austin - profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. Locul ales de organizatorii festivalului i-a fermecat în special pe turiștii străini.

Turist Australia: "Sunt din Sydney, Australia. Este incredibil, pentru prima dată "gust" Transilvania și văd un film la Castel".

Hegedus Csilla, președinte Fundația Transilvania Trust: "Sper ca după 28 de ani de democrație statul român să își dea seama că patrimoniul cultural, că investiția în restaurarea monumentelor istorice nu este un lux, este o necesitate pentru România."

Duminică seară, cei prezenți la TIFF vor putea vedea un alt cine-concert, tot în Grădina Castelului Banffy de la Bonțida: Tokyo Vampire Hotel, pelicula în care mai multe secvențe au fost turnate la Cluj-Napoca.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult