Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Opere de artă românești, pentru prima dată în Moldova. Ieșenii sunt încântați: ”Mă bucur că în sfârșit s-a întâmplat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O colecţie de 70 de opere de artă românești poate fi admirată la Iaşi. Operele au fost aduse în Moldova pentru prima dată, de la Muzeul Bruckenthal, din Sibiu.  

Pentru că adunate la un loc valorează milioane de euro, au fost asigurate măsuri speciale de pază.

Opere semnate Grigorescu, Tonitza ori Luchian, dar şi lucrări ale unor artişti contemporani pot fi admirate acum la Palatul Braunstein din Iaşi. În primul weekend al expoziției, au venit sute de vizitatori.

Bărbat: "Așteptam de ceva vreme și mă bucur că în sfârșit s-a întâmplat. De exemplu, Tonitza este unul dintre artiștii mei preferați, alături de Ştefan Luchian și mă bucur că-i pot vedea aici în orașul meu".

Într-o încăpere găsim cele mai valoroase tablouri ale expozitiei, care aparțin clasicilor. Aici, piesa de rezistență este "Carul cu boi" al lui Nicolae Grigorescu. Datorită expozitiei, mulţi au avut ocazia să vadă capodoperele pentru prima dată.

Citește și
Cele mai importante descoperiri de artă
Cele mai importante descoperiri din artă, design şi arheologie ale anului 2023. FOTO
Lucrările sunt păzite nonstop de polițiști

”Băiat: Uitându-mă la tablouri, chiar mi se pare că pot să simt ceea ce-a simțit pictorul. Mă bucur că am intrat aici. Reporter: Ai mai văzut până acum tablourile astea? Băiat: Nu. Chiar sunt bucuros că am ocazia să o fac acum".

Fată: "M-am oprit la Ştefan Câlțea, îl am în vedere de mai demult și am încercat să nu ratez nici o expoziție".

Lucrările, extrem de valoroase, sunt păzite nonstop de poliţişti.

Responsabil expozitie: ”Unele dintre ele nu au părăsit niciodată până acum depozitul Muzeului Brukenthal. Toate lucrările sunt asigurate zilnic, atât de colegii mei de la muzeu, cât și de Poliţia Locală”.

Expoziţia poate fi vizitată până la jumătatea lunii martie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult