Modifica setarile cookie
Toate categoriile

OPEN CALL – Înscriere Concursul de manuscrise crime drama

În urma succesului primei ediții Book to Screen – Bun de filmat!, desfășurate în cadrul Bookfest București 2024, unde PRO TV a acordat premiul De la Carte la Film, Curtea Veche Publishing dă startul concursului de manuscrise crime drama.

Autorii care doresc să se înscrie o vor putea face pe site-ul revistei Matca (https://matcaliterara.ro/), până pe 23 aprilie 2025. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul Bookfest București 2025, iar manuscrisul său va fi publicat de Curtea Veche Publishing. Mai mult, PRO TV va oferi autorului un contract de opțiune pentru dezvoltarea unei adaptări pentru micul ecran.

Pentru înscrierea manuscriselor romanelor crime drama, autorii trebuie să folosească exclusiv formularul dedicat pentru a putea fi parte din concurs: https://wkf.ms/3uRbBJJ. De altfel, conform regulamentului, fiecare autor va putea aplica cu un singur manuscris.

Curtea Veche Publishing caută manuscrise care să aibă o poveste captivantă, o intrigă puternică și personaje bine dezvoltate, dorind să descopere autori care pot construi suspans și imagini memorabile. Originalitatea și o abordare inovatoare a subgenului sunt încurajate.

“Ne bucurăm să susținem acest concurs care își propune să ajute la dezvoltarea unui gen literar, la promovarea excelenței în scrisul de roman crime, polițist și mister, oferind o platformă atât pentru autorii consacrați, cât și pentru cei la început de drum. Criteriile se concentrează pe originalitatea, calitatea manuscriselor și inovarea genului. Sprijinind acest tip de concurs și oferind posibilitatea transpunerii în mediul audiovizual sperăm să ajutăm la descoperirea de voci noi care pot aduce noi perspective și creativitate genului crime drama în poveștile pe care le aducem publicului larg.” a declarat Gabriela Iacob, Head of Scripted Content la ProTV.

Criteriile de eligibilitate pe care propunerile trebuie să le îndeplinească sunt: să nu mai fi fost publicate anterior (indiferent de formă), să aibă minimum 300.000 de semne (caractere și spații), typeface Times New Roman, font 12, aliniere 1,5 rânduri și să conțină diacritice. Pe lângă manuscrisul integral, formularul de înscriere trebuie completat și de o scurtă prezentare a cărții (cu mențiunea: „Pentru concurs crime drama“) și un CV al autorului. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult