Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O pictură rară a lui Van Dyck s-a vândut cu milioane de dolari. Proprietarul a cumpărat-o inițial la preț „de nimic”

Abandonată multă vreme într-o magazie dintr-o fermă, pictură realizată de maestrul belgian Anthony van Dyck (1599-1641) a fost vândută la licitație cu peste 3 milioane de dolari.

Lucrarea realizată de maestrul flamand se numește „St. Jerome” și este deținută, în prezent, de Muzeul Boijmans van Beuningen din Rotterdam (Olanda).

Pictura, care înfățișează un bărbat în vârstă dezbrăcat, așezat pe un scaun, este unică din câteva motive, potrivit anunțului casei de licitații Sotheby's. Este unul dintre cele doar două picturi de mari dimensiuni pe care Van Dyck le-a realizat după modele vii, informează CNN.

Pictura a fost cel mai probabil realizată între 1615 și 1618, potrivit Sotheby's, în timp ce Van Dyck era un tânăr artist care lucra alături de Peter Paul Rubens în Anvers.

Iar pictura în ulei are și o proveniență neașteptată. A fost identificată recent ca fiind o lucrare a lui Van Dyck, a precizat Sotheby's. Lucrarea a fost descoperită la sfârșitul secolului al XX-lea într-un șopron de fermă din Kinderhook, New York.

Citește și
tablou, Van Gogh
VIDEO. Activişti de mediu au aruncat cu supă de legume pe un tablou de Van Gogh la Roma

"Persoana care a găsit-o, Albert B. Roberts, a fost un colecționar pasionat de piese ’pierdute’, descriindu-și colecția ca fiind "un orfelinat pentru arta pierdută care a suferit din cauza neglijenței", a precizat casa de licitații.

Roberts a cumpărat tabloul abandonat pentru doar 600 de dolari, însă, la scurt timp după aceea, istoricul de artă Susan J. Barnes a publicat un articol în care recunoștea piesa de artă ca fiind o lucrare "surprinzător de bine conservată" a lui Van Dyck. Tabloul a fost vândut joi cu 3,1 milioane de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult