Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O descoperirea arheologică unică ar putea confirma o poveste care apare în Biblie

Mai multe artefacte descoperite într-un sit din Muntele Sion ar putea dovedi cucerirea babiloniană a Ierusalimului, ceea ce ar confirma relatarea biblică privind distrugerea orașului

Academicienii de la Universitatea din Carolina de Nord din Charlotte au făcut descoperiri semnificative, inclusiv urne cu cenușă, vârfuri de săgeată și cioburi de vase. Cea mai surprinzătoare descoperire a fost însă o bijuterie, care pare a fi un cercel, au spus cercetătorii.

Shimon Gibson, director al proiectului de cercetare, a declarat pentru CNN că bijuteria respectivă dovedește nivelul de bunăstare al elitelor din oraș înainte de cucerire.

Gibson a spus că bijuteria este o descoperire rară pe siturile vechilor orașe în conflict, deoarece războinicii ar fi trebuit să jefuiască așezarea și să topească metalele prețioase. Este un „indiciu clar al bunăstării locuitorilor orașului în momentul asediului”, a spus el.

Istoricul a spus că, deși obiectele nu oferă dovezi concludente ale atacului babilonian, mixul unic de artefacte îi determină pe cercetători să creadă că au descoperit dovezi directe ale cuceririi babiloniene.

Citește și
mormant, prahova, arheologi,
Descoperire istorică importantă în Prahova. Ce a scos la iveală un mormânt vechi

"Pentru arheologi, un strat de cenușă poate însemna o serie de lucruri diferite", a spus Gibson într-un comunicat. "Cu toate acestea, în acest caz, combinația unui strat de cenușă plin de artefacte, amestecat cu vârfuri de săgeată și un ornament foarte special indică gravitatea distrugerilor. Nimeni nu abandonează bijuteriile din aur și nimeni nu are capete de săgeată în deșeurile lor domestice."

Echipa a remarcat că vârfurile de săgeată recuperate sunt „destul de obișnuite” pe cmpurile de luptă din secolele VII și VI î.Hr., și erau cunoscute ca fiind folosite de războinicii babilonieni.

"Aceste dovezi indică cucerirea istorică a orașului de către Babilon, deoarece singura distrugere importantă pe care o avem în Ierusalim pentru această perioadă este cucerirea din 587/586 î.Hr.", a spus Gibson.

El a adăugat că artefactele din lut - care includ cioburi și alte obiecte de uz casnic - au ajutat în continuare echipa să prezinte descoperirile. Descoperirile au o semnificație deosebită deoarece face lumină asupra unui eveniment definitoriu din istoria evreilor.

Cucerirea condusă de regele Nabucodonosor s-ar fi soldat cu pierderi de vieți omenești și cu distrugerea Templului regelui Solomon - o poveste care apare în a doua carte a regilor din Vechiul Testament.

Evreii ortodocși din întreaga lume comemorează evenimentul în fiecare an, de Tisha B'Av, o zi de post și doliu. Ziua, care este considerată cea mai tristă din calendarul evreiesc, marchează și distrugerea celui de-al doilea templu de către legiuni romane în jurul anilor 70 d.Hr.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult