Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Muzica a umplut străzile Clujului timp de cinci zile. Festivalul de Operă în aer liber a atras mii de spectatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Cluj-Napoca muzica a inundat străzile timp de cinci zile. Festivalul de Operă în aer liber a bucurat mii de oameni, oaspeți la reprezentații gratuite.  

Evenimentul s-a încheiat duminică cu un spectacol de balet care a strâns mii de iubitori ai muzicii, la finalul unei zile caniculare.

Spectacolul de balet „Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev a umplut Piața Unirii din Cluj-Napoca. Pentru cei care n-au mai prins un loc pe scaune, caldarâmul încălzit de soare a fost numai bun. Alții au urmărit reprezentația în picioare.

A fost momentul de închidere a Festivalului de Operă în aer liber. Înainte de asta, într-o sală improvizată în mijlocul Pieței Unirii, iubitorii muzicii s-au bucurat de recitaluri de muzică clasică și jazz la pian. Și s-au lăsat atrași în jocul notelor muzicale.

Tânără: „Cred că fost un cumul de emoții de la surprinderea momentelor muzicii baroc. A fost incredibil, pur și simplu ceva de nedescris”.

Citește și
cluj
Clujul găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de operă. Oamenii au stat și în picioare pentru a savura momentul

Turist: „Mie personal mi-a plăcut foarte mult acest amestec de baroc și de jazz și atmosfera care ne-a trimis către aleile din Varșovia”.

Și cei în trecere au fost făcut un popas. Mai ales că accesul a fost gratuit.

Bărbat: „Noi mergeam la înghețată și ne-am oprit aici. N-am întâlnit și cu niște prieteni aici și ei cred că tot întâmplător au aflat. Foarte frumos. Extraordinar, altfel cum să aibă acces toată lumea”.

Un artist polonez, invitat special al evenimentului, are o poveste interesantă. A pornit într-un turneu ce include peste 10 țări europene pe bicicletă. Despre publicul român are doar cuvinte de laudă.

Stanisław Łopuszyński, pianist: „Da, îl iubesc. Audiența românească este perfectă. Oamenii sunt foarte concentrați pe artist, pe instrumentul muzical. Wow, sunteți foarte, foarte bravo!”.

Festivalul Opera Aperta - care aduce gratuit artiștii Operei Naționale din Cluj-Napoca în mijlocul oamenilor - a ajuns la VIII-a ediție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult