Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Luvrul din Abu Dhabi a cumpărat un Rembrandt. Suma astronomică plătită pentru "brand"

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Muzeul Luvru de la Abu Dhabi, primul din afara Franţei care poartă faimosul nume, vor fi expuse luna aceasta capodopere ale artiștilor Rembrandt și Vermeer.

În plus, muzeul chiar a achiziționat o operă semnată de Rembrandt. Este vorba despre portretul unui tânăr cu mâinile împreunate, pictat în ulei, pe un panou din lemn de stejar. Tabloul realizat între anii 1648 și 1656, este denumit "Studiu al figurii lui Hristos". Este prima lucrare a lui Rembrandt achiziţionată pentru o colecție publică de artă în Regiunea Golfului.

Luvru Abu Dhabi a fost inaugurat cu mare fast în noiembrie 2017 de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Este situat pe Insula Saadiyat, un centru turistic şi cultural înfloritor la periferia Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Emiratele au investit aproximativ un miliard de dolari în muzeu. Doar pentru dreptul de a folosi numele "Luvru" ar fi plătit 500 de milioane muzeului din Franţa care deţine "brandul", însă suma nu a fost confirmată oficial.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult