Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Licitație de artă pentru lupta împotriva Covid-19. Inițiativa unor pictori din Târgu Jiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pictori din Târgu Jiu și-au scos la vânzare o parte dintre lucrări și au donat banii spitalului din oraș pentru a fi folosiți în lupta cu Covid-19.

Sumele strânse au fost oferite pentru amenajarea unui laborator de analize într-un timp foarte scurt.

Marți seară, cei care au cumpărat lucrările artiștilor au intrat în posesia lor cu gândul că nu vor ajunge în situația de a avea nevoie de analize la laboratorul recent dat în funcțiune.

Artiștii nu au ținut la preț. Dorința lor a fost aceea de a putea contribui cât mai repede la amenajarea laboratorului de analize.

Mihai Țopescu, artist plastic: „Sunt lucrări care s-au dat și cu 20%, la 10%, numai să se vândă pentru acest proiect social. Nu am ținut la preț, chiar am vrut la un moment dat să dăm 2 lucrări, 3 lucrări.”

Citește și
scoala dans
Trei sferturi dintre români regretă că nu s-au făcut sportivi, dansatori sau pictori

Nicolae Goanță, cumpărător: „Au contribuit cu aceste lucrări care s-au transformat în bani și care în final au ajuns pentru PCR cu care a fost dotat spitalul județean Gorj - s-a strâns o sumă mare - noi am depus o suma de 93.000 de lei.”

Expoziția i-a atras nu doar pe cei care au venit să cumpere lucrările, ci și pe curioși.

Vizitatoare: „Sunt mai multe care mi-au făcut cu ochiul și sunt încântată de inițiativa artiștilor gorjeni în a sprijini medicii din prima linie.”

Adrian Tudor, viceprimar: „Când e vorba de o acțiune de acest gen achiziționez lucrări de artă care au o soarta deja știută, ajung să fie oferite prietenilor din țară cadou cu diferite ocazii.”

Sorin Ghimiș, cumpărător: „E grea, dar foarte frumoasă, și mă bucur că am reușit să o iau”

Bogdan Niculescu, medic: „Orice ajutor este binevenit, indiferent cât esre el de mic.”

Laboratorul de analize COVID 19 a fost amenajat la Târgu Jiu într-un timp record, în doar 2 săptămâni și a fost pus în funcțiune cu mai bine de o lună în urmă. Acesta a fost achiziționat prin donații, iar acum este folosit pentru depitarea la timp a celor infectați cu noul coronavirus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult