Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge la a 30-a ediție. Tema din acest an este „miracol"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aflat la ediția aniversară cu numărul 30 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și-a anunțat programul.  

Vor avea loc peste 800 de evenimente artistice, iar tema este "miracol" - un cuvânt simbol, pentru faptul că festivalul rezistă de la începutul anilor '90.

Biletele pentru reprezentațiile organizate în interior sunt puse la vânzare începând de miercuri.

Vor fi peste 800 de evenimente artistice - reprezentații de teatru, dans, circ, dar și concerte, proiecții de film, expoziții de fotografie sau show-uri de lumini și drone. Cel puțin 200 de spectacole se vor desfășura pe străzi și în piețele orașului.

Dan Bartha, coordonator evenimente outdoor: „`Compagnie Off ` vor veni cu un spectacol deosebit pe ritmuri de muzică electronică mixată live de un DJ, de asemenea un personaj gigant în weekendul al doilea de 8 metri înălțime".

Nici spectacolele organizate în interior nu sunt mai prejos. Dansatorii spanioli vor încânta publicul cu „Șeherezada în ritm de flamenco". Israelienii de la Vertigo Dance Company vin cu impresionantul spectacol „MAKOM 30. Sărbătoarea dansului".

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „În același timp să poți să te întâlnești de la teatrul din Franța, teatrul de la Ville, până la María Pagés cea mai mare dansatoare flamenco, până la Alex Mihaly, unul din cei mai importanți autori de musical".

Cele peste 350 de spectacole desfășurate în interior se vor ține și în vechile fabrici comuniste, dar și în biserici.

Vicențiu Rahău, coordonator evenimente indoor: „Anul acesta avem un număr dublu de evenimente în biserci pentru că e printre puținele festivaluri din lume care folosește toate spațiile indoor posibile în așa fel încât să creeze o intimitate pentru spectatorul care vine la festival".

Biletele și programul evenimentelor sunt deja disponibile de miercuri, pe site-ul oficial. Ediţia din acest an va dura 10 zile și se va desfășura în perioada 23 iunie - 2 iulie. Accesul la evenimentele stradale este gratuit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult