Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Teatru de la Sibiu, cu motoarele turate. “E o plăcere să ne simțim vii din nou”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numeroase spectacole stradale, printre care un concert de zile mari al celor de la Subcarpați si un număr de acrobație la înălțime susținut de artiști italieni, au avut loc duminică seara la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Urmează încă 7 zile și 7 nopți în care participanții se pot bucura la superlativ de artele spectacolului.

O trupă de acrobați din Kenia pune în scenă, de peste 5 ani, varianta acrobatică a unui film celebru – “The Blues Brothers”. Muzica din radioul vechi întregește atmosfera cu acordurile de rhythm'n'blues.

Bilal Musa, acrobat din Kenia: „Nu a fost așa ușor să facem un show de acrobație cu costumele și muzica din film. Dar am exersat mult și, într-un final, ne-a ieșit!”.

„Ne simțim aici ca și cum România ar fi Spania din Est, ne simțim tare apropiați de voi, românii”, a spus un bărbat din Spania. La câteva străzi distanță, niște roboți din viitor își fac drum printre spectatori. Săriturile și numerele de echilibristică nu par să-i încurce pe câțiva artișți din Rusia. În Piața Mare a orașului, trupa Subcarpați a ținut ritmul aproape două ore, iar publicul a cântat până la ultima strofă.

Citește și
Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu
A început Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu. Străzile orașului au fost animate de muzică și dans

Noaptea a fost încheiată de artișții italieni cu un spectacol de circ la înălțime.

Artișții spun că acest specatcol a fost și pentru ei o gură de aer proaspăt, după atâtea luni de restricții.

Alessandro Pietrolini, director artistic: „Cu reprezentația de acum, e pentru prima dată anul acesta când ne simțim din nou normali, multă lume, multe aplauze, multe zâmbete, a fost cu adevărat o nouă zi!”.

Și publicul s-a bucurat de reîntâlnirea cu spectacolele.

„V-a fost dor de teatru? Da, ne-a fost foarte dor! Copiii se bucură foarte mult de specatcole, în general și chiar le era dor și lor”.

„E o plăcere să ne simțim vii din nou, chiar ne-a plăcut să fim aici!”, a spus un turist. Sibiul se transformă în această săptămână într-o uriașă scenă de joc, iar alte 7 zile pline de spectacol sunt pe drum. Întregul program poate fi găsit în aplicăția mobilă FITS sau pe site-ul festivalului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult