Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festival inedit la Iași. Un pianist francez improvizează piese muzicale pornind de la picturi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul de la Iași dedicat muzicii clasice le oferă momente ieșite din comun spectatorilor. Vineri seară, un muzician francez a compus pe loc fragmente la pian, inspirat de tablourile unui artist român.

Muzica a fost acompaniată de un joc de lumini, care au dat o notă aparte spectacolului.

În a șasea seară de festival, pe scenă a urcat Jean-Baptise Doulcet, un pianist francez aflat pentru prima dată la noi în ţară. Surpriza serii a fost un moment de improvizaţie: artistul a compus câteva melodii scurte, uitându-se la câteva picturi.

Jean-Baptiste Doulcet, pianist şi compozitor: „Voiam de ceva timp să vin în România și este minunat să vin pentru prima dată, dar să și cânt. Este o modalitate de a crea un concert unic, ceva efemer, ce nu poate fi reluat. Nu există note greșite, ești doar tu și... ei bine, astăzi, pictura.”

Am luat și noi parte la exerciţiul de improvizaţie.

Citește și
cillian murphy
Berlinala 2024. Marele festival cinematografic european, deschis de un film irlandez și de starul Cillian Murphy

Reporter: Poţi compune ceva în timp ce mă priveşti pe mine?

Jean-Baptiste Doulcet: „Fac asta pentru prima dată.”

Momentul artistic a fost însoţit de un spectacol de lumini, care a animat sala decorată cu sculpturi din lemn. Iar reacţiile oamenilor au fost pe măsură.

Femeie: „Ţi se face efectiv pielea buburuză, mai ales că ești într-un astfel de ambient la Palatul Culturii, cu atât mai mult plăcerea este la cote înalte."

Fată: „Uau! Foarte interesantă ideea, mi se pare interesant cum a putut să îmbine uitatul și privitul și din asta să compună un cântec. Foarte tare!”

Femeie: „Noi de la București am venit, special pentru festival. L-am văzut anul trecut online și am zis, clar că trebuie să vin aici. E cu totul altceva.”

Patricia Brohanschi, organizator: „Oamenii sunt din ce în ce mai încântați și sunt mai dornici să savureze cultura și arta sub toate formele ei".

Urmează încă două zile de festival, în care surprizele se vor ţine lanţ. Toate biletele au fost vândute, au anunţat organizatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult