Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două filme românești, alături de cele mai mari nume de la Hollywood, la Festivalul de Film de la Veneția

Your browser doesn't support HTML5 video.

Angelina Jolie, Juliane Moore și Joaquin Phoenix sunt o parte dintre actorii distribuiți în pelicule înscrise în competiție, la Festivalul de Film de la Veneția.

21 de filme își vor disputa prestigiosul Leu de Aur. Iar pe lista evenimentului sunt prezente și două producții românești, regizate de Andrei Ujică și de Bogdan Mureşanu.

La 5 ani după ce a câștigat premiul cel mare la Festivalul de Film de la Veneția cu filmul „Joker”, regizorul Todd Phillips revine în competiție. De această dată, speră să cucerească juriul cu partea a doua a peliculei. Joaquin Phoenix și Lady Gaga interpretează rolurile principale. „Joker: Folie à Deux” va concura pentru marele trofeu cu alte 20 de producții cinematografice. Cele mai multe sunt producții europene.

Celebra cântăreață de operă este interpretată de Angelina Jolie. Brad Pitt și George Clooney sunt alte două nume mari care vor fi prezente. Fac echipă în pelicula „Wolfs”, o comedie plină de acțiune, în care cei doi trebuie să mușamalizeze o crimă. Filmul va fi proiectat în afara competiției și în cinematografele internaționale poate fi văzut din 20 septembrie. O altă peliculă mult-așteptată este„ Beetlejuice, Beetlejuice”, care va deschide seria proiecțiilor la Veneția. Continuarea lui Tim Burton la clasica sa comedie-horror din 1988 cu Michael Keaton are și de această dată o distribuție de excepție: Winona Ryder, Catherine O'Hara, Monica Bellucci şi Willem Dafoe. Cea de-a 81-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția va avea loc între 28 august și 7 septembrie. Actrița de origine franceză Isabelle Huppert va prezida juriul principal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult