Modifica setarile cookie
Toate categoriile

C'Art Fest. Lecție de cultură într-un sat din județul Brașov cu Maia Morgenstern sau Pascal Bruckner

Your browser doesn't support HTML5 video.

Satul Cristian din județul Brașov oferă o lecție de cultură și a reușit să atragă 15.000 de spectatori prin C'art fest - un festival de teatru, carte și film.

Maia Morgenstern, Marcel Iureş ori Pascal Bruckner, faimos romancier francez, au urcat pe scenă.

O altă veste bună este că, dacă sunteți interesați, mai aveți timp să ajungeți. Seria de evenimente se încheie duminică seara - cu Rona Hartner, Ovidiu Lipan Ţăndărică și trupa Zdob și Zdub.

Căminul cultural din Cristian, clădire veche de aproape 100 de ani, s-a umplut până la refuz când pe scenă au urcat Marcel Iureș ori Maia Morgenstern.

Artiștii au fost aplaudați îndelung de săteni, dar și de turiștii veniți din marile orașe. Intrarea a fost liberă pentru toată lumea.

Citește și
festival, festival international, satul cristian
Un sat din Transilvania dă o lecţie de cultură. 15.000 de spectatori la un festival de teatru, carte şi film

Pe lângă piese de teatru, oamenii au putut participa și la concerte jazz în biserica evanghelică de secol 13 ori la spectacole de lectură.

Jo și Ari, veniți din Australia, au rămas impresionați de atmosferă.

Ari: "Arată că e un sat organizat și toată lumea e fericită aici, muzica e fantastică."

Tinerii din sat fac voluntariat, iar festivalul i-a ajutat pe o parte dintre ei să-și descopere pasiunile. Ana Maria vrea să fie actriță: ”Mă văd pe scenă și făcând lucruri care să aducă oamenii aproape cum face și C'art festul." Acest festival a pornit de la Alex - care, în urmă cu 5 veri, a luat alături încă 6 prieteni și au invitat la ei în sat mari artiști.

Alexandru Crețu, organizator: "Acum, turiștii au ocazia de a pune frână în localitate și de a petrece timp la noi. Vorbim de o dezvoltare din punct de vedere cultural și educațional pentru comunitate."

Festivalul a fost o reușită și pentru micile afaceri din zonă. Toate pensiunile sunt ocupate zilele acestea.

C'art fest se va încheia cu Rona Hartner, Ovidiu Lipan Țăndărică și trupa Zdob și Zdub.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult