Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștiul și-a luat adio de la Dinu Săraru. Ducu Bertzi: „Conu Dinu a fost o redută a culturii românești"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lumea culturală s-a despărțit, luni, de Dinu Săraru, prozator, dramaturg și director de teatru. Trupul neînsuflețit a fost depus în sala de marmură a Teatrului Național din București.

Mai mulți artiști și scriitori au participat la priveghi, apoi sicriul a fost transportat la Vâlcea. Dinu Săraru va fi înmormântat, marți, la Slătioara.

Peste 100 de persoane, de la colegi de breaslă și scriitori, la prieteni apropiați și membri ai familiei, au participat la priveghi.

Dinu Săraru a fost unul dintre cei mai de seam[ scenariști români, a fost scriitor, publicist și om de teatru. A condus timp de 13 ani Teatrul Mic, 4 ani Teatrul National din București și a fondat Teatrul Foarte Mic din Capitală.

Și-a pus amprenta asupra parcursului mai multor generaţii de artişti, că director de teatru. A scris romane de succes în epocă, precum "Niște țărani", "Clipa" - ecranizat în '79, sau "Dragostea și Revoluția".

Citește și
Dinu Săraru
Cei care l-au cunoscut și admirat pe Dinu Săraru îi pot aduce un ultim omagiu, luni, 4 martie, la Teatrul Național

Contribuțiile sale în domeniul cultural au fost recunoscute şi onorate cu numeroase distincţii, printre care titlul de Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României".

A părăsit această lume la o vârstă venerabilă, 92 de ani.

George Ivașcu, actor: "A condus ani de zile Televiziunea Română, publicații foarte importante, unde mulți dintre cei care sunt azi nume consacrate ale culturii, ale publicisticii, teatrului romanesc își datorează cariera maestrului Dinu Săraru. A fost un soi de sfătuitor așa, foarte tandru cu oamenii în care credea".

Ducu Bertzi, cantautor: "Conu Dinu, cum ne plăcea să-i spunem, a fost o redută a culturii românești, mai ales într-o perioada extrem de grea, în anii 80. Ce a putut să construiască la Teatrul Mic și la Teatrul Foarte Mic a fost ceva cu totul de excepție. Toate lucrurile mergeau foarte, foarte prost, și Conul Dinu Săraru s-a încăpățânat să arate că se poate face cultură în țara noastră".

Slujba înmormântării vă avea loc marți, la ora 09:00, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vălcea. Iar înmormântarea va fi, așa cum și-a exprimat dorința înainte de moarte, în localitatea Slătioara, unde există deja casa memorială Dinu Săraru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult