Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius, spectacol impresionant în fața a 1.000 de persoane

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ediţia din acest an a Turnelui Stradivarius s-a încheiat, joi seara, la Târgu Jiu. Acordurile instrumentului mânuit cu măiestrie de Alexandru Tomescu s-au auzit lângă Coloana Infinitului în prezența a peste 1.000 de spectatori.

Anul trecut turneul a fost anulat din cauza pandemiei, iar acum, pentru a sărbători revederea cu publicul, artișții au denumit turneul cu care au străbătut țara "Odă Bucuriei".

"Odă Bucuriei" este denumirea din acest an a turneului în cadrul căruia Alexandru Tomescu a urcat pe scenă în diverse orașe ale țării. El cântă la una dintre puținele viori Stradivarius care încă mai există în lume, iar la Târgu Jiu a cules ropote de aplauze.

La concert au participat peste 1.000 de oameni - o surpriză și pentru organizatori.

Sorin Ghimiș – organizatorul concertului: „Inițial Târgu Jiul nu era pe lista orașelor în care trebuia să fie turneul acesta, dar din fericire am reușit într-un parteneriat de asociații non-guvernamentale. Ceea ce înseamnă o performanță pentru comunitate”. Bucuria spectatorilor a fost pe măsură pieselor interpretate de Alexandru Tomescu.

Citește și
Festival
Festival internațional de muzică în cetatea din Târgu Mureş. Cei prezenți trebuie să respecte măsurile sanitare

„Emoționant, extraordinar. E o șansă deosebită pentru noi că am avut acești mari artiști lângă noi”, a spus un spectator.

„A fost foarte frumos, în fiecare an e o plăcere să-l vedem pe dl Alexandru Tomescu la Târgu Jiu. Un cadru atât de frumos lângă Coloana fără sfârșit. Și vioara Stradivarius, foarte frumos”, a punctat o femeie.

„Anul trecut nu a fost – nu, nu și e foarte bine că s-a întâmplat anul acesta, e un succes pentru noi, pentru Târg Jiu și suntem foarte mulțumiți”, a adăugat o altă spectatoare.

Și pentru artiști reîntoarcerea pe scenă a fost o adevărată bucurie.

Alexandru Tomescu, violonist: „E o atmosferă specială în acest parc al Coloanei Infinitului. Nu poți să nu simți aceste vibrații, iar atmosfera extraordinară. Publicul în număr mare, nu a mai fost nici un scaun liber, copii s-au simțit excelent, a fost că într-o grădina a paradisului”.

Josu de Solaun, pianist: „O seară magică la Târgu Jiu. Sunt foarte fericit că am putut participa. Mulțumesc”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult