Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocatul General al UE: Marea Britanie poate încă să oprească Brexit

Avocatul General Campos Sanchez-Bordona a identificat o soluţie pentru a opri ieşirea Marii Britanii din UE.

Marea Britanie are dreptul de a retrage unilateral notificarea de retragere din Uniunea Europeană, conform opiniei prezentate marţi de Avocatul General pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmit Reuters şi dpa.

'Avocatul General Campos Sanchez-Bordona propune ca Curtea de Justiţie să declare că Articolul 50 ... permite revocarea unilaterală a notificării intenţiei de retragere din Uniunea Europeană', a informat CJUE într-un comunicat.

A condiţiona decizia de renunţare la Brexit de acordul celorlalte 27 de state membre ar fi 'incompatibil' cu regulile referitoare la ieşirea din blocul comunitar, a argumentat Manuel Campos Sanchez-Bordona.

Opiniile Avocatului General nu sunt constrângătoare, dar CJUE tinde să le urmeze în deciziile sale finale.

Citește și
Armata britanica
Planul secret al Armatei britanice. Ar putea scoate militarii pe străzi, dacă acordul pentru Brexit e respins

Curtea Supremă a Scoţiei a sesizat CJUE pentru o hotărâre preliminară cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să poată revoca unilateral decizia de a ieşi din Uniunea Europeană.

Guvernul de la Londra a declarat că întrebarea este pur ipotetică, întrucât nu are intenţia de a reveni asupra deciziei de ieşire din UE.

Parlamentul de la Londra începe marţi cinci zile de dezbateri asupra Brexit-ului, înainte de votul din 11 decembrie cu privire la acordul încheiat de prim-ministrul Theresa May cu Uniunea Europeană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult