Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un autobuz împodobit cu icoane și cu un altar amenajat înăuntru se plimbă prin Rusia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Când credincioșii nu pot să ajungă la biserică, vine biserica la ei. Pornind de la această idee, un autobuz împodobit cu icoane și cu un altar amenajat înăuntru face turul unor sate izolate din Federația Rusă.

Și răspândește cuvântul Domnului. Iar la volan este chiar preotul care slujește în lăcășul de cult pe roți.

Este drum lung până la biserică pentru mulți credincioși care trăiesc într-un colț uitat de lume, în Republica Tatarstan din Federația Rusă. Acesta a fost și motivul care l-a împins pe părintele Andrei Strebkov să creeze și o versiune ... mobilă a lăcășului său de cult - o biserică pe roți.

Are icoane, un altar și chiar o turlă aurită, care se poate instala pe vehicul.

"Am condus odată acest autobuz până la Moscova (830 de kilometri). E ceva! Viteza maximă este de 85 de kilometri pe oră."

Citește și
Petro Poroşenko
Petro Poroşenko: Biserica Ortodoxă Rusă ameninţă securitatea Ucrainei

Preotul spune că a încercat la început cu un cort, dar era greu să-l tot instaleze și să-l strângă, mai ales pe vreme rea, cu ploaie și vânt. Ideea i-a venit când călătoarea cu un autobuz obișnuit, pe o rută a transportului în comun.

"De ce fac asta? Trebuie să-l întrebați pe Dumnezeu. Eu am înțeles că Dumnezeu ne folosește pentru lucruri bune. Și e nevoie de așa ceva, nu eu am nevoie, ci credincioșii. Eu mă urc la volan și devin unealta Domnului. Sigur, ar fi mai ușor să țin slujba doar în biserică, să nu fiu mereu pe drumuri. Dar o voce interioară îmi spune că trebuie să fac asta. Și, iată-mă, sunt la volan.”

Cam o dată pe săptămână, biserica mobilă, cu părintele la volan, ajunge la credincioși. Preotul spune că tot mai mulți oameni iau parte, astfel, la slujbele oficiate de el.

"Bineînțeles că se poate numi biserică acest autobuz. Înăuntru e amenajat ca o biserică tradițională, doar din afară seamănă cu un autobuz. De fapt, nu e nimic nou sub soare. Pe vremea lui Moise, evreii au rătăcit 40 de ani prin deșert cărând cu ei un templu. Totul vine din Biblie."

Localnic: "Cu toții credem în Dumnezeu. Dacă e un preot înăuntru, înseamnă că e binecuvântat. Noi ne simțim că în biserică și e bine pentru că nu putem merge până la biserica din Zainsk."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult