Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şofer de Uber, găsit vinovat de moartea unui pasager. Manevra greşită făcută de bărbat

Un şofer de Uber din Sydney a fost găsit vinovat de conducere neglijentă cauzatoare de moarte, după ce a accelerat la semafor, în timp ce pasagerul său era pe jumătate coborât din maşină.

Nazrul Islam, în vârstă de 31 de ani, susţine că nu a auzit uşa din spate deschizându-se înainte ca pasagerul său, Samuel Thomas, să coboare din vehicul în iunie 2017.

Potrivit ABC, atunci când şoferul a accelerat, Samuel Thomas, aflat pe jumătate ieşit din maşină, s-a dezechilibrat şi a fost lovit de un autobuz care tocmai trecea pe acea bandă, fiind ucis pe loc.

Instanţa a decis luni că Nazrul Islam nu a fost suficient de atent atunci când pasagerul a coborât, fiind probabil mai obosit decât a recunoscut.

Nazrul Islam lucrase timp de 21 de ore înainte de incident şi, chiar dacă declarase că dormise şapte ore, nu a fost vorba despre o perioadă de odihnă continuă, a precizat judecătoarea, înainte de a îl declara vinovat.

Citește și
uber
Uber a suspendat programul de testare a masinilor autonome, dupa ce un vehicul a fost implicat intr-un accident. VIDEO

Şoferul îşi va afla pedeapsa la o dată ulterioară.

Nazrul Islam, originar din Bangladesh, începuse să lucreze pentru Uber cu doar trei săptămâni înainte de tragedie.

Incidentul a forţat compania să îşi revizuiască regulamentul, astfel că, începând de anul trecut, Uber a impus o perioadă de repaus de şase ore tuturor şoferilor care au condus timp de 12 ore fără întrerupere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult