Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Îngrijorare mare la Seul. Un soldat care a dezertat din Coreea de Nord are imunitate la antrax

Un soldat nord-coreean care a dezertat în Sud a fost găsit cu imunitate la antrax, fapt care a provocat îngrijorare, deoarece se presupune că regimul comunist ar putea folosi această bacterie ca armă.

Potrivit New York Post, care citează UPI, un oficial sud-coreean care a dorit să rămână anonim nu a vrut să spună care din cei 4 soldați care au dezertat anul acesta avea această rezistență la antrax.

Oricum, această descoperire provoacă îngrijorare la Seul, deoarece virusul ar putea ucide aproximativ 80 % din cei care ar fi expuși la efectul bacteriei în doar 24 de ore.

Iar armata Coreei de Sud nu are încă vaccin pentru antrax. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Choi Hyun-soo, a declarat că un vaccin împotriva antraxului ”este de așteptat să fie dezvoltat până la sfârșitul anului 2019”, însă nu mai devreme.

Regimul comunist al Coreei de Nord a fost suspectat de multă vreme că se înarmează cu arme biologice, după ce în 2015 a publicat o lucrare științifică a Institutului de Cercetare Biologică și Tehnologică a Phenian-ului, care este condus de Armata Unită a Poporului Coreei de Nord 810.

Citește și
trump kim jong un
Rusia: Zeci de mii de cetățeni americani ar putea muri dacă izbucnește un război cu Coreea de Nord

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult