Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Candidatul PNL Nicolae Ciucă ar vrea să mute sediul Guvernului din Piața Victoriei într-o clădire de lângă Parlament

Your browser doesn't support HTML5 video.

În plină campanie electorală, candidații la prezidențiale își lansează programele politice pentru următorii ani. Sâmbătă, candidatul PNL și-a prezentat viziunea pentru București.

Nicolae Ciucă își dorește să mute sediul Guvernului din Piața Victoriei într-o clădire de lângă Parlament, la Casa Științei.

Într-un clip video filmat prin București, candidatul PNL Nicole Ciucă, alături de Nicușor Dan, prezintă propunerile pentru Capitală. Liderul PNL vrea să mute sediul Executivului din Piața Victoriei, în Casa Științei, o clădire unde în prezent funcționează mai multe instituții de cercetare ale Academiei Române.

Nicole Ciucă, președintele PNL: ”Mutarea clădirilor guvernamentele în noul ansamblu. Vorbim de clădirea care este chiar aici înapoia noastră. Este cunoscută sub numele de Casa Științei, este o clădire cu o suprafata interioară mare aproximativ 70.000 de metri pătrați. Poate să asigure locarea instituțiilor ministere care nu sunt în această zonă și în felul acesta Palatul Victoria poate să fie transformat într-un muzeu, iar Piața Victoriei să fie redată publicului.”

Prezent la evenimentul de lansare, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost de acord cu proiectul lui Ciucă, dar nu a anunțat că îl susține pe liderul PNL pentru prezidențiale.

Citește și
Klaus Iohannis, Nicolae Ciuca
Surse - Scenariu de coșmar la PNL dacă Nicolae Ciucă nu ajunge în turul II la prezidențiale. Ședință tensionată cu Iohannis

Nicușor Dan: ”Din păcate, noi mult timp am avut stimulat și de mandatul de 4 ani al primarilor. Modul în care s-a dezvoltat orașul din perspectiva administrației publice, avem o idee , mai aruncăm un obiectiv, aici, mai găsim un spațiu, mai punem o clădire, fărăr ca aceste lucruri să fie gândite stiințific, în baza urbanismului.”

Proiectul ar urma să fie dezvoltat în următorii zece ani și propune inclusiv desființarea gardului din jurul ”Casei Poporului”.

Totuși, liderul PNL nu a spus cât ar costa realizarea unui asemenea plan.

Palatul Victoriei, unde se află sediul Guvernului, va intra în reparații în 2025, iar Executivul va funcționa în Palatul Parlamentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult