Ce așteptări au de la noul președinte românii care s-au întors acasă după ani buni peste graniță. „Ne punem toată speranța”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Votează cu gândul că vom avea o țară ca afară și ar vrea să păstrăm ce e românesc și bun, dar să fim mai organizați și să-i punem în frunte pe cei care merită.
Potrivit Institutului Național de Statistică, numărul celor care au revenit în România în ultimii ani a depășit 190.000 și a fost mai mare decât al celor care au plecat.
Familia Pruteanu s-a întors în țară recent, după 21 de ani petrecuți în străinătate. Cei doi soți s-au stabilit la Ciugud, cea mai modernă comună din județul Alba. Au mers la vot de dimineață, cu gândul că viitorul președinte va lucra în interesul oamenilor simpli.
Andrei Pruteanu: „Ne punem toată speranța în noul președinte să aleagă un drum pașnic.”
Oana Andrieș: „Frica noastră să ne întoarcem acasă a fost sistemul sanitar. Vrem o schimbare în sistemul medical, educațional și cel juridic, pentru că, dacă funcționează aceste instituții, cred că România o să funcționeze.”
După 14 ani de muncă, Andrei a revenit acasăAndrei Nicola avea 19 ani când a plecat din țară. S-a stabilit în Londra și a luat-o de jos, în construcții, dar a ajuns să dirijeze lucrări de finisaj pretențioase. După 14 ani de muncă, s-a întors în România, împreună cu soția și cei doi băieți. Au investit toate economiile într-o fermă de vaci Angus, la poalele munților Făgăraș, și au pornit în ceea ce numesc o nouă aventură: agricultura românească.
Andrei Nicola: „Știu că schimbările se fac greu, nu poți să le faci de pe o zi pe alta. Dar de ce nu copiem de la alții?”
Cei plecați revin acasă, ajunși de dorul de familie. Vin în țară cu economiile, experiența și cunoștințele dobândite printre străini și așteaptă să fie tratați cu respect și onestitate.