Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marcel Ciolacu „nu stăpânește bine” limba engleză dar crede că asta nu-l împiedică să fie președintele țării. „Am o reţinere”

Marcel Ciolacu a refuzat să vorbească în limba engleză la o emisiune radio, explicând că „nu stăpânește bine” această limbă. Ciolacu candidează pentru funcția supremă în stat, iar principala atribuție a președintelui ales este politica externă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost rugat, miercuri, la Digi FM, să îşi facă o scurtă descriere şi să o prezinte în engleză. Ciolacu a spus că are o reţinere, deoarece nu stăpâneşte foarte bine această limbă. El a precizat că nu se simte confortabil şi nu va face acest lucru. Ciolacu a afirmat că îşi anunţă interlocutorii că nu ştie foarte bine engleza şi, de exemplu, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a zis că va vorbi mai rar.

„În primul rând cred că pot să le spun şi româneşte. Nu am nicio problemă. Am o reţinere şi este normală, pentru că nu stăpânesc foarte bine şi nu cred că ăsta este exerciţiu pe care vi-l doriţi. Am discuţii tete-a-tete, nu am o problemă de conversaţii. Îi şi anunţ de la început că nu ştiu foarte bine. Cred că preşedinta Comisiei Europene a zis, stai liniştit, că vorbesc mai încet. Dar am reuşit în jumătate de oră să ne înţelegem foarte bine. A fost un tete-a-tete. Am avut negocierile în ceea ce priveşte viitorul comisar şi eu zic că au ieşit acele negocieri, ţinând cont de faptul că România are pentru prima oară un vicepreşedinte al Comisiei”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la Digi FM, potrivit news.ro.

El a refuzat să se descrie în limba engleză.

„Nu mă simt confortabil şi nu o fac”, a afirmat liderul PSD.

Citește și
ciolacu ciuca
Sondaj Insomar/Avangarde, ”autofinanțat”: Ciolacu ar intra în turul 2 cu Ciucă. Mulți români nu știu cu cine să voteze

Marcel Ciolacu a mărturisit recent că a avut reţineri, de exemplu în relaţiile externe, unde nu se simţea confortabil din cauza limbii, arătând că şi acum are profesor de engleză, dar şi de economie.

„E lupta fiecăruia cu el, să fie mai bun în fiecare zi”, a spus Ciolacu.

Premierul face meditații

Invitat la Știrile PROTV prezentate de Andreea Esca, Marcel Ciolacu a povestit despre „meditațiile” pe care le ia ca să se perfecționeze.

Marcel Ciolacu: ”Am avut rețineri, de exemplu, în relațiile externe. Nu, nu nu mă simțeam confortabil. Și din cauza limbii Normal că lucrurile le-am demarat și s-au învățat.” Andreea Esca: Adică învățați acum Marcel Ciolacu: ”Și acum am profesor de engleză. Normal. E lupta fiecăruia cu el, să fie mai bun în fiecare zi. Dar nu e o rușine. Mie nu mi-e rușine să spun. Am profesor de economie, e normal să fac acest lucru.” Andreea Esca: Deci credeți că din punctul acesta de vedere adică nu sunteți atât de confortabil în relațiile externe. Marcel Ciolacu: ”Nu m-am simțit confortabil. Vă pot spune lucruri făcute într-un an de zile pe care eu nu credeam că voi reuși. Să-l lămuresc pe cancelarul Olaf Scholz să avem un parteneriat strategic”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult