Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lasconi, despre voturile din diaspora: „A fost o idee scoasă din context în care s-a spus că i-am numit trădători”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La PRO TV continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima funcție în stat iar invitatul de joi seara a fost lidera USR, Elena Lasconi.

Andreea Esca: Pe votul celor din diaspora te bazezi? Crezi că vei reuşi să le explici exact, care e poziţia ta privind plecarea din ţară?

Elena Lasconi: A fost o nebunie. A fost o idee scoasă din context. Prietenii mei și membri din familia mea sunt plecați din țară și sunt peste tot pe glob. Eu am făcut o afirmație, dar mă bazez că faptele vorbesc.

De unde a apărut termenul trădător...nu mă refeream la nimeni altcineva înafară de mine. Vorbeam de mine. Am spus că da gata cu ipocrizia și că vreau să fac ceva și că nu vreau să plec din țară. Cum te înţelegi cu colegii care au condus până acum USR? Simţi că reprezinţi valorile pe baza cărora a fost construit acest partid? Te simţi sprijinită în interiorul partidului?

Andreea Esca: Ai promis reformarea USR –ului dar domnul Ghinea este pe locul 2 la Senat şi Cătălin Drula pe primul loc, pe lista de la Timiş. De asemenea, cumnata dlui Drulă s-a transferat şi ea la Timiş pe o poziţie eligibilă la Senat….Adică nu aveţi niciun om nou, cunoscut cât de cât, pe locurile eligibile. Cum poţi explica asta? Ce s-a întâmplat?

Elena Lasconi: Ei au libertatea să candideze. Dacă ei au convins delegații atunci se poate. Mai este un pas, validarea candidaturilor.

Andreea Esca: Ce ai în plus, faţă de contra-candidații tăi: Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Nicolae Ciucă, George Simion?

Elena Lasconi: În primul rând sunt cinstită. Nu sunt în nicio combinație. Nu am relații controversate cu foști sau actuali teroriști. Domnul Geoană se prezintă prin NATO. Nu uităm de vizitele lui nocturne cu oameni dubioși.

Ciucă a executat ordine toată viața. Simion și Șoșoacă sunt dușmanii României. Andreea Esca: Spune-le românilor de ce să te voteze.

Elena Lasconi: Putem să transformăm România în bine. Mă gândesc la reducerea taxelor. Mă gândesc la o școală bună, la libertatea de a alege medicii și spitalul în care vrei să fii tratat. Mă gândesc la un stat care să lucreze pentru popor. Este momentul în care putem să facem istorie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult