Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Diana Șoșoacă: ”Dacă cineva crede că le voi spune oamenilor să voteze cu altcineva, se înșală”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Judecătorii au respins cea de-a doua încercare a europarlamentarului Diana Șoșoacă de a candida pentru funcția supremă în stat.

Fosta senatoare a încercat să obțină de la magistrați dreptul de a intra în cursa prezidențială, contestând decizia biroului electoral central, care i-a respins a doua cerere.

Mai mult, magistrații au motivat și prima decizie, care a stat la baza respingerii dosarului său de candida. Diana Șoșoacă mai are, însă, o problemă.

Parchetul General s-a autosesizat, pentru că în spațiul public a proferat injurii la adresa evreilor și i-a elogiat pe legionari.

Diana Șoșoacă a contestat la Curtea Constituțională decizia Biroului Electoral Central de a-i anula dosarul de candidat depus a doua oară sâmbătă seara, cu 10 minute înainte de închiderea perioadei pentru înscrierea în cursa prezidențială.

Citește și
diana sosoaca
Oficial. Curtea Constituţională a respins contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Președinție

Solicitarea a fost calificată ca fiind inadmisibilă.

Diana Șoșoacă, europarlamentar SOS: ”Pentru ca un om să nu poată candida, trebuie să aibă o decizie definitivă a instanței judecătorești, nu poți tu Curte sa emiți o hotărâre de împiedicare a candidaturii unui cetățean român, decât daca ai o condamnare definitivă. Dacă cineva crede că le voi spune oamenilor să voteze cu altcineva, se înșală.”

Cei nouă magistrați ai Curții Constituționale au stabilit că Diana Șoșoacă nu poate intra în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Opinie separată au făcut magistrații CCR propuși de PNL și de administrația prezidențială.

Decizia de scoatere a Dianei Șoșoacă din cursa electorală a generat reactii vehemente pe scena politică. Liberalii avansează ideea că există un scenariu pus la punct de PSD și că ieșirea europarlamentarului SOS din cursa pentru Cotroceni va face ca votanții săi să opteze pentru George Simion.

În acest fel, in turul doi al prezidențialelor s-ar putea infrunta, în varianta PNL, liderul AUR și Marcel Ciolacu.

Cătălin-Daniel Fenechiu, senator PNL. ”Eu nu cred că aspectele care au apărut după comunicatul Curţii, respectiv atacul la statul de drept şi poziţionarea prorusă, putinistă, a Dianei Şoşoacă, pot fi motive de scoatere din jocul electoral.”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a negat scenariul venit de la PNL.

Marcel Ciolacu, prim-ministru: ”Toată lumea consideră că PSD-ul s-a implicat astfel încât să aibă șanse mai mari să ajungă cu un candidat sau cu alt candidat. Credeți-mă, am multe defecte, dar să-mi fac singur rău ... Nici măcar nu mi-a trecut vreodată prin cap să intervin la un judecător al Curții Constituționale să dea un anumit verdict. Dar, suntem aproape în campanie”.

După decizia CCR, europarlamentarul Diana Șoșoacă a făcut o transmisiune live pe un site de socializare în timpul căreia a lansat acuzații la adresa statului Israel și a elogiat lideri leginoari.

Parchetul General s-a autosesizat pentru că Diana Şoşoacă folosește în spațiul public simboluri legionare și antisemite.

Potrivit legii, fapta de promova în public idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Centrul pentru monitorizarea si combatarea antisemitismului din Romania a cerut ridicarea imunității europarlamentarului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult