Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cristian Diaconescu, despre ce trebuie să facă România: „Dacă nu ești la masa negocierii, ești în meniu”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Candidatul independent Cristian Diaconescu a recunoscut că nu are bani pentru campania electorală și promite să apere România ”împotriva prostiei și hoției”. În plus, Diaconescu susține că știe cum trebuie să se poziționeze România pe plan extern.  

Invitatul Andreei Esca în platoul Știrilor PRO TV a declarat că niciun contracandidat de-al său din cursa pentru Cotroceni ”nu se pricepe” cum să fie președinte.

Chestionat asupra contracandidaților săi, Cristian Diaconescu s-a ferit de o caracterizare pentru fiecare în parte.

”Am adus câte o contribuție pozitivă în ceea ce privește fiecare candidat, fiecare are o latură pozitivă. Un singur aspect trebuie menționat, nu vreau să fie o aroganță: nu se pricep la meseria de președinte”, a declarat candidatul independent Cristian Diaconescu.

Andreea Esca: Care ar fi coaliția ideală de partide, care ar fi bine să conducă astăzi România?

Citește și
Cristian Diaconescu
Încă un independent a intrat în lupta pentru Cotroceni. Cristian Diaconescu și-a depus candidatura

Cristian Diaconescu: O coaliție ideală ar fi cea care va înțelege împreună cu președintele mizele prin care trece România în această perioadă, o coaliție care va fi capabilă să câștige respectul pentru țara noastră și pentru români. Mizele în acest moment sunt enorme, îi rog foarte mult pe cei care sunt candidați la președinție să învețe meseria de președinte dacă vor să acceadă pe această funcție, pentru că vom avea o problemă foarte mare.

Andreea Esca: Cine va ajunge în turul doi?

Cristian Diaconescu: Dacă mergem pe logica ”partidul contează”, atunci PSD. Pentru restul, este o competiție deschisă.

Diaconescu consideră că România trebuie să se impună la nivel internațional, întrucât, chiar în acest moment, în lume aer loc o ”resetare clară” a tuturor relațiilor de politică externă. ”Dacă nu ești la masa negocierii, ești în meniu”- spune Cristian Diaconescu.

”Va avea loc o resetare clară la nivel internațional”

Andreea Esca: În ultimii ani ați fost un avizat analist politic. Cum ați caracteriza situația în care se află astăzi România?

Cristian Diaconescu: Dacă nu ești la masa negocierii, ești în meniu - era vorba lui Brzezinski cel bătrân. Din acest punct de vedere, va avea loc o resetare clară la nivel internațional. România are nevoie de două argumente. Unul, și anume cel din 2003-2004, să arate că este un stat stabil din punct de vedere politic, neafectat de interese și corupție.

Și în al doilea rând – un stat care, în acest moment, apără spațiul euro-atlantic. Aici suntem cu contribuția geostrategică- țineți minte, în 2003-2004, am stat la masă cu oameni care nu considerau neapărat România un stat egal în negociere și am reușit să câștigăm respectul lor. În acel moment, se considera că temele privind contribuția strategică a României nu sunt neapărat un argument. Astăzi, sunt.

Andreea Esca: Care este primul lucru pe care îl veți face dacă veți deveni președinte?

Cristian Diaconescu: Ședință CSAT, în care trebuie să am informarea despre care este situația de securitate a României și a doua zi merg în CSM, pentru a discuta situația din justiție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult