Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Candidatura Anei Birchall la preşedinţia României, înregistrată de BEC. Cine luptă în prezent pentru Cotroceni

Biroul Electoral Central a înregistrat, vineri, candidatura Anei Birchall la preşedinţia României. Până în prezent, zece candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru Cotroceni.

Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 a informat că vineri a fost înregistrată propunerea de candidatură independentă a doamnei Ana Birchall pentru funcţia de Preşedinte al României.

De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat şi semnul electoral ce va fi folosit de către aceasta la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

”Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora”, arată BEC.

Birou Electoral Central a validat, în şedinţa de joi, şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, şi a respins candidatura lui Miron Cozma.

Citește și
Nicușor Dan cere sprijin politic de la partide. Solicitările în 20 de puncte adresate candidaților la alegeri
Nicușor Dan cere sprijin politic de la partide. Solicitările în 20 de puncte adresate candidaților la alegeri

Vineri şi-au mai depus candidatura Cristian Diaconescu şi Cristian Terheş.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024, potrivit News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult