Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă nu s-au împăcat. Florin Cîțu, fost șef al PNL, „surghiunit” la Galați pe lista pentru parlamentare - Surse

Fostul premier Florin Cîţu ar putea deschide lista PNL pentru Senat la Galaţi. Totuşi, Cîţu şi-ar dori o candidatură în Bucureşti, dar sunt puţine locuri eligibile, susţin surse politice pentru News.ro

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, va candida la Vâlcea, în timp ce Diana Păun, consilier prezidenţial pe probleme de Sănătate, va deschide lista pentru Senat la Caraş-Severin. Andrei Baciu, fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, ar putea candida pe lista PNL Bucureşti la Camera Deputaţilor. Baciu este pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-Covid.

Liderii PNL vor valida astăzi ultimele liste de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Cea mai dură negociere se duce pentru locurile eligibile din Capitală, susţin surse liberale, citate de News.ro.

La Camera Deputaţilor, lista va fi deschisă de Sebastian Burduja, liderul PNL Bucureşti. Pe locuri eligibile mai figurează Ionuţ Stroe, Monica Anisie, Mihai Voicu şi Octavian Oprea, fost secretar general al TNL, unul dintre apropiaţii lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. De asemenea, un loc eligibil ar putea primi şi Andrei Baciu, fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, care a demisionat din funcţie în decembrie 2023, după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-Covid. La Senat, lista ar urma să fie deschisă de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţinut de liderul PNL Nicolae Ciucă. Pe locul doi ar urma să candideze fostul eurodeputat Vlad Nistor. Şi fostul premier Florin Cîţu îşi doreşte un loc eligibil pe lista PNL Bucuresti, însă conducerea partidului i-a oferit primul loc la Senat le lista PNL Galaţi, susţin sursele citate. Ligia Deca, ministrul Educaţiei şi unul dintre apropiaţii preşedintelui Klaus Iohannis, va deschide lista PNL Vâlcea pentru Senat. În primă fază, Deca era vehiculată pentru un post de parlamentar în Bucureşti. De asemenea, Diana Păun, consilier prezidenţiale pentru probleme de Sănătate, va deschide lista pentru Senat la Caraş-Severin. “Chiar dacă deschid lista în judeţele respective, nici Ligia Deca, nici Diana Păun nu sunt sigure că vor intra în Parlament. Dar la Bucureşti n-a mai fost loc, oricum filiala are un scor mic”, susţin surse din conducerea PNL. Un alt parlamentar de Bucureşti, Cristina Trăilă, n-a mai prins un loc eligibil în Capitală şi a fost trimisă să candideze în Teleorman.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult