Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ludovic Orban, după rezultatele de la alegeri: „Aşteptăm rezultatele reale”. Adevărata bătălie, la alegerile prezidențiale

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a exprimat, duminică seara, îndoiala că rezultatele exit-poll ar reflecta opţiunile românilor.  

Într-o conferinţă de presă comună susţinută alături de liderul USR, Cătălin Drulă, şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, el a criticat lipsa dezbaterilor dedicate alegerilor pentru Parlamentul European.

„Astăzi coaliţia de guvernare a obţinut un scor la care nu visa, dintr-un singur motiv. Noi nu am avut alegeri pentru Parlamentul European, în această campanie electorală, din cauza comasării neconstituţionale a alegerilor locale cu alegerile pentru Parlamentul European. Toată campania nu a existat nicio dezbatere despre Parlamentul European, despre poziţia României şi reprezentarea României în Parlamentul European, despre ceea ce trebuie să facă reprezentanţii României în Parlamentul European. Scorul de astăzi, despre care nu suntem siguri că acesta este scorul, pentru că trebuie să vă mărturisim că în cursul zilei de astăzi au fost lucruri extrem de ciudate cu privire la unicul exit-poll care este dat publicităţii astăzi... aşteptăm rezultatele reale şi suntem suntem convinşi că rezultatele reale vor diferi de rezultatele care sunt prezentate astăzi pe micile ecrane", a spus Orban.

El a menţionat că „adevărata bătălie se va da la alegerile prezidenţiale şi parlamentare".

Totodată, liderul Forţa Dreptei şi-a exprimat convingerea că PSD nu va reuşi să dea viitorul preşedinte al României. El a subliniat şi că Alianţa Dreapta Unită se va lupta "cu toate forţele" alături de românii care îşi doresc libertate, democraţie şi „care nu acceptă să stea sub călcâiul" unor "impostori politici care doresc să distrugă" democraţia.

Citește și
alegeri europarlamentare
Alegeri europarlamentare 2024, în România. Alianța PSD-PNL a obținut sub 50% din voturi, urmată de AUR cu 15%

„Astăzi am curajul să le spun românilor să nu îşi piardă speranţa, să aibă încredere în democraţie. Scorul de astăzi al PSDNL este scorul obţinut de baronii roşii şi galbeni, de satrapii şi vătafii care conduc primăriile şi care au făcut tot ce este posibil, folosind toate pârghiile, inclusiv cele ilegale pentru a maximiza scorul celor două partide politice. Realitatea politică a României este complet diferită. 70% dintre cetăţenii români sunt nemulţumiţi de cum este guvernată România. 67% consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Scorul pe care îl înregistrează Ciucă şi Ciolacu la alegerile prezidenţiale este de sub 30%, din cauza acestor grave pierderi de credibilitate a acestor doi impostori politici care sunt doar administratorii unor armate care nu au nicio legătură cu democraţia", a mai afirmat Orban.

Lista de candidaţi a coaliţiei PSD-PNL la alegerile europarlamentare a întrunit 54% din voturile alegătorilor, în timp ce candidaţii AUR au obţinut 14% din sufragii, iar cei ai Alianţei Dreapta Unită (ADU) - 11%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde. De asemenea, Uniunea Democrată Maghiară din România a obţinut 5%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult